St vd Brink neemt de eerste elektrische laadpaal voor elektrische trucks in gebruik.
St vd Brink neemt de eerste elektrische laadpaal voor elektrische trucks in gebruik. St vd Brink

St vd Brink uit Ermelo neemt eerste elektrische laadpaal voor elektrische trucks in gebruik

10 juli 2023 om 15:17 Zakelijk

ERMELO St vd Brink zet een belangrijke stap in de vergroening van haar wagenpark. ,,Met de ingebruikname van de krachtigste snelladers op de markt zetten we een stap voorwaarts in de uitrol van zero emission transport.’’

 St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen oplaadfaciliteiten voor elektrische trucks. Wethouder Hugo Weidema van Gemeente Ermelo bracht een bezoek om de laadpaal samen met St vd Brink officieel te openen.

St vd Brink positioneert zich als koploper in duurzaam transport. Met de ingebruikname van de elektrische laadpaal zetten we een belangrijke stap in een groenere en duurzamere transportindustrie. ,,We blijven continu innoveren om de CO2-uitstoot en daarmee de impact op het milieu te verminderen. We hebben onszelf tot doel gesteld om in de CO2-uitstoot in 2025 met 50% te reduceren ten opzichte van 2020. Tegelijkertijd willen we onze klanten hoogwaardige logistieke oplossingen blijven bieden”, licht algemeen directeur Alex van den Brink toe.

BETROUWBARE LAADINFRASTRUCTUUR

Met het groeiende aantal elektrische vrachtwagens was er de behoefte aan goedelaadinfrastructuur. De keuze is gevallen op de ABB Terra 360-laadpaal en de plaatsing is door Equans verricht. ,,De elektrische laadpaal ABB Terra 360 stelt ons in staat om onze elektrische vrachtwagens efficiënt en betrouwbaar op te laden. St vd Brink is een van de eerste transportbedrijven met eigen laadfaciliteiten en daar zijn we trots op”, aldus Sander Jansen,manager Wagenpark.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie