De vergunning van New York Pizza en de plannen voor woningbouw aan de Stationsstraat 22 en 24 in Ermelo zijn ingetrokken. Het college volgt daarmee de uitspraak van de rechtbank.
De vergunning van New York Pizza en de plannen voor woningbouw aan de Stationsstraat 22 en 24 in Ermelo zijn ingetrokken. Het college volgt daarmee de uitspraak van de rechtbank. Wijnand Kooijmans

Vergunning New York Pizza Ermelo ingetrokken, onderzoek naar gang van zaken

31 oktober 2022 om 13:00 Zakelijk

ERMELO De vergunning van New York Pizza en de plannen voor woningbouw aan de Stationsstraat 22 en 24 in Ermelo zijn ingetrokken. Het college volgt daarmee de uitspraak van de rechtbank. Onder meer kan niet worden voldaan aan de parkeernormen. Dat betekent dat handhavend moet worden opgetreden tegen de afhaalpizzeria die New York in het pand heeft gevestigd.

De pizzeria zou worden gevestigd op de begane grond en vier appartementen op de verdieping. De vergunning was door de gemeente van rechtswege verleend omdat niet tijdig een besluit was genomen over de aanvraag voor een vergunning. Wethouder Ronald van Veen geeft aan te laten onderzoeken hoe dit alles heeft kunnen gebeuren. Op basis van dit onderzoek vindt hij het te ver gaan een uitspraak te doen over de vraag of de gemeente een schadeclaim kan verwachten. Bovendien kan de aanvrager van de vergunning in beroep gaan tegen de vernietiging van de vergunning.

BEZWAREN Tegen de vergunning waren bezwaren ingediend. Deze worden nu alsnog gegrond verklaard door de gemeente. Een horecagelegenheid op dit punt wordt onwenselijk gevonden vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid. De locatie is gelegen op een druk punt, vlakbij de kruising van de Stationsstraat met de Horsterweg. Hierdoor kan het verkeer opstropen en zorgen voor gevaarlijke situaties. Tevens speelt mee dat niet wordt voldaan aan de parkeernormen. Van Veen zegt dat de verwachting was dat dit kon worden opgelost door geld te storten in het parkeerfonds van de gemeente. Dat is echter achterwege gebleven. Er zijn twee parkeerplaatsen aanwezig terwijl er volgens de norm elf noodzakelijk zijn. 

Op grond van de huidige regels is op de begane grond alleen detailhandel toegestaan en op de verdieping kantoren. Het college ziet het geheel als een juridische kwestie waarbij voor hen geen andere mogelijkheid is de vergunning in te trekken.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie