Angelien Beek zet haar eerdere noodkreet aan de gemeente Ermelo kracht bij met een protestactie tegen de woningnood.
Angelien Beek zet haar eerdere noodkreet aan de gemeente Ermelo kracht bij met een protestactie tegen de woningnood. Eigen foto

Angelien start protestactie tegen woningnood Ermelo, collectieve urgentieverklaring

Wonen Woningnood

ERMELO ‘Waar moeten onze kinderen wonen?’, vroeg Angelien Beek in september in een open brief aan de Ermelose gemeenteraad. Ze vraagt zich af wat de gemeente doet om jongeren als haar dochter Anna een dak boven het hoofd te bieden. 

Die moet binnenkort met haar gezin vertrekken uit de recreatiewoning waar ze verblijft en dreigt dan op straat te komen te staan. In het Ermelo’s Weekblad riep Angelien eerder de gemeente op om het wonen in recreatiewoningen te gedogen zolang de woningnood voortduurt. Deze noodkreet zet ze nu kracht bij met een protestactie in de vorm van een collectieve urgentieaanvraag.  

Oproep aan bewoners van recreatieparken

,,Ik wil een oproep doen aan mensen die - op korte termijn - hun recreatiewoning moeten verlaten, na bezoek van boa’s en omdat de parkeigenaar anders een dwangsom opgelegd krijgt. Dit om inzichtelijk te krijgen en zichtbaar te maken hoeveel mensen is deze penibele situatie zitten. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld de bewoners van de antikraak in Randmeer die onlangs te horen hebben gekregen dat ze eruit moeten. Die mensen, met name jongeren, weten ook niet waar ze naartoe moeten. Met al deze mensen zou ik een collectieve urgentieverklaring aan willen vragen bij een woningcorporatie”, vertelt Angelien. 

Schrijnende gevallen helpen 

In een interview met deze krant stelde Hugo Weidema, wethouder Wonen, dat er ‘goede spelregels zijn afgesproken die ervoor zorgen dat de meest schrijnende gevallen worden geholpen’. Angelien: ,,Bij mij rijst de vraag wanneer je het meest schrijnende geval bent. Het is niet mijn verwachting dat de collectieve urgentieaanvraag gehonoreerd wordt, maar dat is ook niet het doel. Het is natuurlijk een vorm van protest en een manier om wederom aandacht te vragen voor de woningnood.”

Wie zich wil aansluiten bij de actie van Angelien kan mailen naar woningnoodnoordveluwe@gmail.com.

Lees hier de gezamenlijke noodkreet van Angelien Beek en parkeigenaar Evert-Jan Kok aan de gemeente Ermelo om wonen in recreatiewoningen te gedogen. 

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 1 uur geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 4 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 6 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 19 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 22 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 22 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 23 uur geleden