Afbeelding
Skitterphoto | pixabay

NS schrapt treinen tussen Harderwijk en Amersfoort: een vervelende stap terug voor Ermelo

12 oktober 2022 om 09:42 Verkeer en vervoer

ERMELO/HARDERWIJK De VVD-fractie in Harderwijk is ontevreden over het stopzetten van de spitstreinen eind december tussen Harderwijk en  Amersfoort en omgekeerd. Hierover zijn dan ook vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Harderwijk. Ook voor Ermelo is het schrappen van treindiensten door de NS een vervelende stap terug.

Na alle verbeteringen in de afgelopen jaren in de treinverbinding wordt dit door de VVD gezien als een vervelende stap terug. Voor honderden inwoners was de spitstrein een goede middenweg tussen de intercity en de stoptrein waardoor de overstap op station Amersfoort net kon worden gehaald. Met het wegvallen van deze spitstrein moet men een half uur eerder op pad of komt men te laat op het werk. Dat maakt, zo vreest de VVD, het voor inwoners, lastiger om hier te blijven wonen. De ambities uit het coalitieakkoord om een openbaar vervoer stad te zijn verdwijnt hierdoor, zo vindt de VVD weer verder uit het zicht en de ambities voor een intercitystop lijken al helemaal vergeten.

Het college en speciaal wethouder Wilco Mazier van Harderwijk wordt gevraagd of de mening wordt gedeeld dat de spitstrein een grote rol speelde bij de bereikbaarheid van deze regio. En door het verdwijnen Harderwijk minder aantrekkelijk wordt voor openbaar vervoer reizigers.

Gevraagd wordt wanneer de wethouder van Harderwijk het te horen heeft gekregen dat de spitstrein stopt en of hij er met de NS over gesproken heeft met als doel dat de spitstrein ook in 2023 blijft rijden. De VVD wil weten of het om een tijdelijk stopzetten van de spitstrein of dat deze op termijn terugkeert. Gevraagd wordt de negatieve ontwikkeling te zien als een extra impuls te lobbyen voor een intercitystop en wat er als gemeente aan moet worden gedaan dit ook te realiseren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie