Sportgroep voor 65-plussers Fit en Fun straalt volop plezier uit met elkaar.
Sportgroep voor 65-plussers Fit en Fun straalt volop plezier uit met elkaar. Arda Konings

Sportgroep Fit en Fun voor 65-plussers in Ermelo: positieve energie, lief en leed delen en koffie drinken

18 augustus 2023 om 14:00 Verenigingen Tips van de redactie

ERMELO De leukste, mafste en gezelligste sportgroep of club van Ermelo. Een nieuwe rubriek waarbij de eer deze week te beurt valt aan de Fit en Fun groep voor 65 plussers.

Twee keer in de week komen zij bij elkaar de spieren trainen in sportschool ‘Flexifitness’ onder de bezielende leiding van Lyneth Nummerdor.

De ‘Fit en Fun’ groep startte een aantal jaren terug tijdens corona met een handjevol enthousiaste sporters buiten op de hei. Al snel breidde de groep zich uit naar twintig deelnemers. En al ligt het tempo iets lager wordt er zeker nog ‘fanatiek’ met elkaar getraind. Of het nu gaat om squatten, kracht- conditionele- yoga-pilatus- of balansoefeningen, er komt zo veel mogelijk aan bod.

We hebben met elkaar een groepsapp waarop bijvoorbeeld vakantiefoto’s worden gedeeld

HECHT

Wat maakt deze groep nu zo leuk, maf en bijzonder? Daarover klinkt eensluidend door zowel eigenaresse van de sportschool Angelique van Dalen, trainster Lyneth en een aantal dames van de groep zelf, het antwoord dat het een vooral hechte en sportieve club is met elkaar: ,,In een paar jaar tijd is het doorgegroeid naar een vriendengroep. We zien elkaar ook buiten het sporten om. We hebben met elkaar een groepsapp waarop bijvoorbeeld vakantiefoto’s worden gedeeld. Het sociale aspect speelt dus een grote rol. Iedereen die er nieuw bijkomt, wordt meteen opgenomen in de groep”, verwoorden Marian, Ria en Edith.

POSITIVE ENERGY

,,Ja”, voegt Angelique er aan toe. ,,Ze zijn stuk voor stuk ook nog eens allemaal positief ingesteld. Ondanks dat velen te maken hebben (gehad) met blessures, lichamelijke ongemakken zoals artrose en er zelfs een dame bij is die in het beginstadium van dementie zit. Juist door zo lekker bezig te zijn met hun lichaam en spieren, wordt de conditie verbeterd om klachten eventueel beter op te vangen. Het bord ‘Positive Energy’ prijkt hier niet voor niets dus aan de muur.”

BAKKIE KOFFIE

Marian, Ria en Edith luisteren, knikken instemmend en voegen er enthousiast aan toe: ,,Het sporten is één ding en leuk. Maar het koffie drinken is bijna nog leuker. Een van ons heeft om die reden zelfs deze groep uitgekozen. Sommigen kijken eerst eens her en der rond en belanden dan hier. Of hebben eerst bijvoorbeeld zumba gedaan. Maar daar word je weer zo moe van. (Er wordt hard gelachen) We doen ook andere, leuke dingen met elkaar. Ergens samen eten of bowlen. We delen lief en leed, zijn betrokken bij elkaar. Dat is van lieverlee zo ontstaan. Maar ja, dat bakkie koffie na afloop doet ’t em!

Het is ook heel mooi om te zien bij deze groep, dat er progressie wordt gemaakt

VERBINDING

Afgestudeerd lifestylecoach en personal trainer Lyneth is altijd al sportief geweest. Ze deed aan paardrijden, motorcross, voetballen, fitnessen, sport en bewegen. ,,Het is ook heel mooi om te zien bij deze groep, dat er progressie wordt gemaakt. Afwisseling en diversiteit in de bewegingen en oefeningen zijn juist heel belangrijk voor een grotere effectiviteit. ,,Fit en Fun gaan gewoon heel goed samen. Richard en Angelique van Dalen zorgen hier ook voor de verbinding en zijn de ‘papa en mama’ van de sportschool. Het is een warm nest en dat stralen we met elkaar uit.”

JOUW SPORTGROEP/CLUB IN DE KRANT?
Voor deze nieuwe rubriek is het Ermelo’s Weekblad op zoek naar de leukste, mafste en gezelligste sporters van Ermelo.
Is het bij jou op de sportclub of in jouw team een dolle boel? Sporten jullie op maffe muziek of kleden jullie je naar thema? Of wellicht organiseer jij met je sportbuddies een foute sportdag. Geef je dan op en stuur een mail naar ermelosweekblad@bdu.nl. Een verslaggever brengt dan een bezoek voor een verslag.

Arda Konings

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie