Plaatsing laatste paal wandelnetwerk Ermelo door wethouder Ronald van Veen in samenwerking met Han van de Heuvel en Marieke Frank van het Routebureau Veluwe.
Plaatsing laatste paal wandelnetwerk Ermelo door wethouder Ronald van Veen in samenwerking met Han van de Heuvel en Marieke Frank van het Routebureau Veluwe. Wijnand Kooijmans

Wandelnetwerk Ermelo compleet met plaatsing laatste paal door wethouder Van Veen: zeven startlocaties waarvan één bij de schaapskooi

28 maart 2024 om 18:00 Recreatie

ERMELO Het nieuwe wandelnetwerk in de gemeente Ermelo is gereed. De laatste paal werd nabij de schaapskooi in de grond gezet door wethouder Ronald van Veen in samenwerking met Han van de Heuvel en Marieke Frank van het Routebureau Veluwe.

Het routebureau heeft voor de gemeente het netwerk in kaart gebracht. Naast de paaltjes is er ook een fysieke kaart beschikbaar die is te verkrijgen bij de VVV. Een goed netwerk ziet Van Veen als belangrijk om dat hiermee de bezoekers goed begeleid kan worden. Dat maakt ook dat andere plekken kwetsbare natuur beter beschermd kunnen worden.

ROUTEKAART

Volgens de wethouder ontstaat hierdoor een mooie balans tussen beleven, beheren en beschermen. Het netwerk is ontstaan door de routes van Het Geldersch Landschap en Kasteelen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en de Stichting Natuur- & Milieuplatform Ermelo te combineren. De vertegenwoordigers van deze organisaties kregen door de wethouder een routekaart overhandigd.

In totaal zijn er zeven startlocaties, de schaapskooi is er daar één van. 

WESTERBORKPAD

De fysieke routekaart geeft ook informatie over enkele wandelpaden zoals het Pelserpad, en Speulderpad maar ook de twaalfde etappe van het Westerborkpad, de route die Joden tijdens de Tweede Wereldloog moesten afleggen van de schouwburg in Amsterdam naar kamp Westerbork. De informatie is ook in het Duits en Engels te lezen.

SCHERMBEEKLAAN

Een dag later mocht de wethouder de officiële onthulling van de ‘Van Schermbeeklaan’ op het landgoed Groevenbeek voor zijn rekening nemen. De laan, in de volksmond onder verschillende namen bekend, heeft nu een formele straatnaam gekregen in de gemeenten Ermelo en Putten. De laan is vernoemd naar de oud bewoners en stichters van het landgoed. Het aangepaste tracé volgt de hoofdroute vanaf de Oude Rijksweg in Putten, kruist de gemeentegrens en loopt door naar de Paul Krugerweg in Ermelo.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie