Waterschap Vallei en Veluwe houdt zaterdag 11 maart flashmobs in totaal vijf verschillende steden in haar werkgebied.
Waterschap Vallei en Veluwe houdt zaterdag 11 maart flashmobs in totaal vijf verschillende steden in haar werkgebied. Kris via pixabay

Waterschap Vallei organiseert flashmobs voor stimulering stemmers

12 maart 2023 om 16:53 Politiek

HARDERWIJK Waterschap Vallei en Veluwe houdt zaterdag 11 maart flashmobs in totaal vijf verschillende steden in haar werkgebied. De organisatie vraagt hiermee aandacht voor de waterschapsverkiezingen en wil winkelend publiek overtuigen te gaan stemmen op 15 maart.

De dansers waren te zien in Wageningen, Veenendaal, Amersfoort, Harderwijk en Apeldoorn. Alle steden liggen in het werkgebied van Waterschap Vallei en Veluwe. Er werd gedanst op het nummer ‘ik dans automatisch’ van Flemming, met een knipoog werd daarvan gemaakt ‘ik stem automatisch’.

Marijn Ornstein, dijkgraaf waterschap Vallei en Veluwe vertelt: ,,Waterschappen zijn de oudste en tegelijkertijd de minst bekende democratie van Nederland. Dit terwijl het belang en de waarde van water zo groot zijn. Goed waterbeheer is essentieel voor onze gezondheid, veiligheid en welbevinden. Het kunnen uitoefenen van ons stemrecht - ook hierover - is een verworvenheid om te koesteren. We zetten deze flashmob in om nog meer mensen naar de stembus te trekken.”

WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Op 15 maart kiezen inwoners het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe door hun stem uit te brengen tijdens de waterschapsverkiezingen. Het algemeen bestuur van Waterschap Vallei en Veluwe neemt beslissingen over de wateronderwerpen in de leefomgeving. Het waterschap zorgt voor veilige dijken en schoon en voldoende water. Dat doet zij onder meer door rioolwater te zuiveren, het (grond)waterpeil te beheren en te zorgen voor schoon water in beken en sloten.

Vanwege het veranderende klimaat wordt ons werk steeds belangrijker. Water en bodem hebben in veel grote vraagstukken een rol. Denk aan de woningbouwopgave en de landbouwtransitie, of denk aan de kwaliteit van het oppervlaktewater. Maar denk ook dingen dichterbij huis: heeft u wateroverlast na een piekbui? Is er sprake van hittestress in uw leefomgeving tijdens droge zomers? Of wilt u kunnen blijven zwemmen in de nabijgelegen plas?

Hoe zwaar die thema’s wegen en waar het waterschap in moet investeren qua kennis en geld bepalen de politieke partijen die zitting nemen in het algemeen bestuur van het waterschap.

Nederland kent in totaal 21 waterschappen. Het gebied van een waterschap kenmerkt zich door watergrenzen. Zo ligt het gebied van Waterschap Vallei en Veluwe ligt tussen de IJssel, Nederrijn, Utrechtse Heuvelrug en de Randmeren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie