In het Horsterbos zijn twee actieve dassenburchten.
In het Horsterbos zijn twee actieve dassenburchten. Dirk Schumacher via Pixabay

Gemeenteraadslid: ‘Op gemeentehuis wel degelijk bekend dat twee actieve dassenburchten aanwezig zijn in Horsterbos Ermelo’

Politiek

ERMELO Volgens Han Wilhelm (HEE22) is binnen het gemeentehuis van Ermelo wel degelijk bekend dat in het Horsterbos twee actieve dassenburchten aanwezig zijn.

Na afloop van het debat over de komst van een opvanglocatie voor asielzoekers op het voormalige sportveld is het voor hem de vraag waarom die aanwezigheid werd ontkend door burgemeester Dorine Burmanje.

,,Was zij niet op de hoogte hiervan of jokte ze tegen mij?’, zo is het voor hem de vraag. Zoals hij zich ook afvraagt waarom natuurwethouder Ronald van Veen hierover zijn mond hield. Volgens Wilhelm komt er nu een overbodig onderzoek. De aanwezigheid van dassen is van belang voor het verlenen van de benodigde omgevingsvergunning voor de komst van de tijdelijke noodlocatie. Onder meer kan dan een ontheffing van de Wet natuurbescherming van de provincie Gelderland noodzakelijk zijn.

Wilhelm beseft dat GGz Centraal als eigenaar van de betreffende locatie garen spint bij de verhuur aan het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). ,,De rigoureuze infrastructurele aanpassing, bijvoorbeeld toegangswegen en verlichting, worden betaald door het COA. En dragen significant hij aan de waardevermeerdering van het gebied. Op termijn profiteert GGz Centraal daarvan. Ik snap waarom men dat gebied graag verhuurt: huur vangen en waardevermeerdering.”

advertentie
advertentie
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 3 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 4 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 17 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 20 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 21 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 21 uur geleden
Afbeelding
Presentatie over De Tuinen van Weldadigheid door Groei & Bloei Ermelo 8 feb, 10:00