Afbeelding
pixabay

Open agenda bij Provinciale Staten

27 januari 2022 om 10:26 Politiek

ERMELO Provinciale Staten besluiten op 2 februari over het Woonfonds Gelderland. Ook het Gelders Warmte Infrabedrijf, het Landschapsbeleid en de benoeming van kandidaat-gedeputeerde Helga Witjes (VVD) staan op de agenda.

Voorafgaand aan de Statenvergadering is er voor inwoners mogelijkheid om in gesprek te gaan met Statenleden tijdens de Open agenda. Zowel de Statenvergadering als de Open agenda vinden fysiek plaats in het Huis der Provincie. De publieke tribune en de perstribune zijn open met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

WOONFONDS GELDERLAND Het college vraagt Provinciale Staten in te stemmen met twee pilots betreffende woningbouwprojecten. Met dit voorstel krijgt de provincie een andere rol: zij koopt niet zelf direct grond in erfpacht aan maar laat dit doen door een stichting. De provincie en de betrokken gemeente stellen zich slechts garant en zijn dus geen investeerder.

GELDERS WARMTE INFRABEDRIJF Uit onderzoek blijkt dat een Gelders Warmte Infrabedrijf haalbaar is. Aan de Staten ligt de vraag voor of zij vinden dat de provincie Gelderland aan het Gelders Warmte Infrabedrijf moet deelnemen. Ook bespreken de Staten wat zij van het uitgevoerde haalbaarheidsonderzoek vinden. Het onderwerp is op verzoek van de Staten geagendeerd. Er wordt geen formeel besluit genomen.

LANDSCHAPSBEDRIJF Gedeputeerde Staten spreken met Provinciale Staten over of het huidige landschapsbeleid nog aansluit bij de opgaven waar de provincie voor staat; zoals de energietransitie, klimaatadaptatie en het bouwen van meer woningen. Het onderwerp is op verzoek van de Staten geagendeerd. Er wordt geen formeel besluit genomen.

VOLLEDIGE AGENDA De volledige agenda van de Statenvergadering en bijbehorende stukken is te vinden op gelderland.nl/sis. De Statenvergadering is live te volgen via gelderland.nl/Statenlive.

OPEN AGENDA Wilt u iets onder de aandacht van de Staten brengen dat niet op de agenda staat? Dat kan bij de Open Agenda van 09.45 tot 10.30 uur. Voor elke inspreker is er 5 minuten om een betoog te houden waarna er vragen gesteld kunnen worden. Aanmelden kan vóór maandag 31 januari, 12.00 uur bij de Griffie: griffie@gelderland.nl of bel 026-3599134.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie