Afbeelding
www.pixabay.com

Ermelo gaat handhaven tegen meerdere illegale activiteiten

26 november 2021 om 17:25 Politiek

ERMELO De witte tent is een omwonende van camping De Vossenhol een doorn in het oog. Reden om de gemeente Ermelo te vragen wanneer er nu eindelijk eens antwoord komt op het verzoek de tent te verwijderen die al enkele jaren tegenover de ingang van de camping staat.

Wijnand Kooijmans

Reden voor het Ermelose college van burgemeester en wethouders onmiddellijk een gesprek aan te vragen met de exploitant van de camping om het gedane verzoek te bespreken. De architect van de camping zegde echter af en beloofde later op de zaak terug te komen.

Voor het college  is de melding van de omwonende echter reden het handhavend optreden voortvarend op te pakken. Dat laat de ruimte voor een gesprek met de exploitant van de camping maar die kan ook een bezwaar indienen tegen de handhavingsprocedure.

De tent is in strijd met het bestemmingsplan en er is ook geen vergunning voor verleend. Legalisatie is niet mogelijk, mede omdat de tent door de kleur niet is afgestemd op de omliggende bosomgeving. Er vinden, zo zegt het college, al geruime tijd gesprekken plaats over de ruimtelijke ontwikkelingen bij de camping. Maar dat laat onverlet dat de wet- en regelgeving moet worden nageleefd. Gezien het verzoek tot handhaving kan het college ook niet anders doen dan daar uitvoering aan geven.

CARAVAN Het college heeft ook besloten bestuursdwang toe te passen om een caravan te verwijderen van de gronden nabij de Patrijzenhof 2. De caravan is geplaatst op gemeentegrond. Maar het is de gemeente niet bekend van wie de caravan is en voor de plaatsing is ook nooit toestemming gegeven.

Twee toezichthouders van de gemeente hebben een aankondiging aan de caravan bevestigd waarin het wegslepen werd aangekondigd. Daarop is geen enkele reactie gekomen. Mocht alsnog worden achterhaald wie de caravan heeft geplaatst dan mag die erop rekenen dat hij of zij de kosten van het wegslepen achteraf alsnog mag afrekenen. Na het wegslepen moet de caravan nog dertien weken worden bewaard voor deze mag worden vernietigd.

BEWONING De gemeente gaat ook handhavend op treden tegen de permanente bewoning van het pand Horsterweg 64 in Ermelo. Hierom is gevraagd door een bewoner van de Frederik Hendriklaan die door het college als belanghebbende wordt gezien. Het handhavend optreden staat los van het plan een appartementencomplex te realiseren.

Het pand heeft een maatschappelijke bestemming. Er is echter geconstateerd dat er dertien mensen op dit adres staan ingeschreven. Bij een controle werden er zeven mensen aangetroffen die aangaven hier ook te wonen. De eigenaar van het pand heeft de gemeente laten weten dat, indien de aanvraag voor het appartementencomplex niet de eindstreep haalt, ervoor wordt gezorgd dat er per 1 juli 2022 geen mensen meer woonachtig zullen zijn in het pand.

Daarin ziet het college echter geen reden van het handhavend optreden af te zien. Er worden ook geen andere redenen gezien anders te besluiten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie