Afbeelding
Pixabay

Nieuwe partij één-Ermelo: ‘stop de ritselcultuur’

18 november 2021 om 15:41 Politiek

ERMELO De nieuwe politieke partij één-Ermelo heeft haar verkiezingsprogramma bekendgemaakt. De titel van het verkiezingsprogramma ‘Bouwen op vertrouwen!’, verwijst naar het serieus betrekken van Ermeloërs bij zaken die de directe woonomgeving raken.

,,Je kunt dit verkiezingsprogramma zien als een reddingsboei voor Ermelo voor zaken die de afgelopen jaren zijn mis gegaan, zoals de financiële positie van de gemeente of het uitblijven van woningbouw”, aldus Henri Luitjes. Luitjes is medeverantwoordelijk voor het samenstellen van het verkiezingsprogramma.

Vanaf februari zijn diverse werkgroepen aan de slag gegaan om vanuit de samenleving diverse onderwerpen uit te werken. Het verkiezingsprogramma telt 22 pagina’s verdeeld over 14 hoofdstukken.

BESTUURSCULTUUR Luitjes vervolgt: “Je kunt een geweldig verkiezingsprogramma hebben maar met de huidige bestuurscultuur kom je daarmee in Ermelo niet ver. Daarom is ons eerste speerpunt: stop de ritselcultuur en zet het belang van Ermelo op één. Op het gebied van financiën willen we dat de Ermeloër niet langer als melkkoe wordt gezien door het onbeperkt verhogen van de lokale belastingen. Op dat punt doet het programma hele concrete voorstellen, zoals het Ermelo’s deel in de kosten van Meerinzicht laten meebewegen met de lastendruk van de inwoners. En mocht er geen geld zijn voor het nieuwe sportcomplex De Zanderij dan moeten deze plannen worden uitgesteld in plaats van geld uitgeven dat er niet is.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie