Afbeelding
www.pixabay.com

Parkeren Markt discussie

12 november 2021 om 12:58 Politiek

ERMELO Extra parkeerplaatsen rond de Markt in Ermelo worden alleen aangelegd wanneer daartoe de absolute noodzaak bestaat. Die toezegging kregen de raadsfracties in de Ermelose raad tijdens de beeldvormende vergadering over de toekomstplannen voor de Markt. 

Wijnand Kooijmans

Volgens eerder gesloten afspraken met ondernemers moeten er minimaal 360 parkeerplaatsen komen. Daaraan houdt het college in principe vast.

Een deel van die extra plaatsen moeten worden aangelegd in een gebied langs de Chevallierlaan. Het verleggen van deze weg maakt onderdeel uit van de plannen. Als het gaat om de noodzaak de weg te verleggen worden hierin door Tanne van Nispen van de gemeente Ermelo wel voordelen gezien. Op het huidige parkeerterrein zijn vernielingen aangericht aan auto’s maar is er ook in auto’s ingebroken. Dat maakt het aantrekkelijk dit parkeerterrein in totaliteit bij de Markt te betrekken.

Of alle parkeerplaatsen moeten worden aangelegd is voor Van Nispen een open vraag. De tendens is dat door de coronapandemie er minder wordt geparkeerd. Ook lijken er meer mensen op de fiets naar het centrum te komen. In de plannen moet de ruimte voor het stallen van fietsen nog wel worden verwerkt. Uitgangspunt is dat minimaal de 140 plekken voor het parkeren van fietsen terugkomen. Ook moet worden gekeken naar het stallen van bakfietsen.

Voor de uitvoering van de plannen wordt de raad een krediet gevraagd van 3,2 miljoen euro. De huidige kosten zijn berekend op 2,9 miljoen euro. Toch vindt Van Nispen het te vroeg om het gevraagde krediet naar beneden bij te stellen. Door de gemeente is een financieel expert ingehuurd die de werkelijke kosten moet gaan berekenen. De uitkomsten daarvan van Van Nispen graag afwachten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie