Afbeelding
www.pixabay.com

Uwoon opereert niet laks

27 september 2021 om 10:49 Politiek

ERMELO Geluiden dat woningcorporatie Uwoon laks is met het herstel van de schade aan de woningen in De Driessprong worden weersproken door wethouder Laurens Klappe van de gemeente Ermelo.

Wijnand Kooijmans

Hij doet dit naar aanleiding van vragen van het raadslid Jos van der Deure (ChristenUnie) die aangeeft geluiden te hebben gehoord dat Uwoon de zaak niet oppakt en nalaat de schade te herstellen. Ook is hij van mening dat het college niet volledig de toezegging is nagekomen de raad regelmatig te informeren.

Klappe zegt dat de conclusie van een onderzoek is dat er veel gebreken zijn aan de huurwoningen in dit gebied. Bij koopwoningen geldt dit niet. De schade is aan prefab woningen. Er dreigt geen instortingsgevaar of andere grote risico’s. De woningen vertonen vooral technische gebreken.

Volgens hem is per woning bekeken wat er aan maatregelen nodig is om deze aan te passen. Tijdens een bijeenkomst tussen bewoners en Uwoon heeft Klappe ook geen geluiden gehoord dat de bewoners negatief staan ten opzichte van Uwoon. Volgens de wethouder moet de corporatie wel de tijd worden gegund aan de slag te gaan. Bewoners maken zich wel zorgen, zo erkent Klappe.

Eerder is gekeken naar de rol van de gemeente door buurgemeente Harderwijk om te voorkomen dat de slager z’n eigen vlees keurt. De uitkomst daarvan was dat de gemeente zelf geen steken heeft laten vallen. Volgens hem is vorige zomer gestart met een onderzoek naar de gebreken en zijn de uitkomsten daarvan recent gedeeld met de betrokken bewoners.

De verwachting is nu dat Uwoon snel aan de slag gaat met het aanpassen van de woningen en daarmee de bewoners ook duidelijkheid wordt verschaft. In de tussentijd is hen een verlaging van de huur aangeboden ter compensatie van de ondervonden overlast.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie