Gebreken aan Slokker woningen

8 maart 2021 om 10:19 Algemeen

Ermelo - Wethouder Laurens Klappe zegt dat de gemeente Ermelo zich wel degelijk verantwoordelijk voelt voor de bewoners van de Slokker woningen in het gebied De Driesprong waaraan veel gebreken kleven. Hij zegt dit in antwoord op een vraag van Jos van der Deure (ChristenUnie). 

Wijnand Kooijmans

Er is ook contact geweest tussen de bewoners, de gemeente en Uwoon als woningcorporatie die de woningen heeft laten bouwen. Uwoon heeft de bewoners ook aangeboden hen te compenseren voor de overlast als gevolg van de gebreken. Onder meer door huurverlagingen en aanvullende maatregelen om de gebreken op te lossen. Ook staan er nog meer gesprekken gepland waarbij onder meer wordt gevraagd of de bewoners tevreden zijn met het aanbod van Uwoon. Klappe: “Het is onze plicht om met de bewoners serieus een oplossing te vinden.”

Uwoon is echter als eerste verantwoordelijk en heeft dat ook erkend. Dat de woningen elders gebreken vertoonden was bekend en hierop is ook ingesprongen voor met de bouw werd gestart. De gemeente controleert of er sprake is van gevaarzetting als gevolg van de gebreken om dan in te kunnen grijpen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie