Afbeelding
Pixabay

Geen uitstel afbraak gebouw

20 september 2021 om 12:57 Politiek

ERMELO Restaurant Lazy Tiger krijgt geen verder uitstel als het gaat om het moeten afbreken van een bijgebouw. Het uitstel is gevraagd omdat de vrees bestaat dat het restaurant als gevolg van de opgelegde dwangsom failliet dreigt te gaan. Dit mede gezien de economisch slechte resultaten die zijn geboekt tijdens de coronacrisis.

Wijnand Kooijmans

Er zijn de afgelopen twee jaar door de gemeente meerdere overtredingen geconstateerd op de percelen van zowel Lazy Tiger als ’t Zomernest. Deze zijn door middel van handhavend optreden aangepakt. De Stichting DOEH heeft enkele malen ook om handhavend optreden gevraagd. Er lopen nu nog verschillende vergunningsprocedures waar door omwonenden en de genoemde stichting bezwaar tegen is aangetekend.

Het Ermelose college van burgemeester en wethouders is van mening dat Lazy Tiger voldoende tijd heeft gehad om te voldoen aan de dwangsom door het gebouw te verwijderen. Pas een jaar na de aankondiging handhavend op te treden geeft het restaurant in een ‘noodkreet’ aan te weinig tijd te hebben gekregen om maatregelen te kunnen nemen.

Ook wordt gesteld dat ruim voor het versturen van het plan handhavend op te treden er al overleg is geweest rond het eventueel vergunning verlenen voor het bijgebouw. Mede omdat de eigenares meerdere malen heeft aangegeven alsnog een vergunning aan te vragen. Ondanks dat het college steeds heeft aangegeven dat een vergunning niet kan worden verleend en de gemeente ook niet bereid is vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen.

De vergunning is pas vijf maanden na het opleggen van de dwangsom aangevraagd. Dat maakt twee procedures door elkaar zijn gaan lopen. Tegen de dwangsom is beroep aangetekend bij de Raad van State, tegen de weigering vergunning te verlenen bij de rechtbank.

Aangevoerd wordt door het college dat men tot nu toe bij alle organen in het gelijk is gesteld als het gaat om het opleggen van de dwangsom en de daaraan verbonden termijn. Dat de aanvraag om de vergunning juridisch nog in procedure is heeft het college meegenomen in de beoordeling maar heeft niet geleid tot een ander standpunt. Het college vindt dat men voldoende tijd heeft gekregen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie