Richard Groenendijk komt met zijn Poelifinario bekroonde theatervoorstelling ‘Voor iedereen beter’ naar Harderwijk.
Richard Groenendijk komt met zijn Poelifinario bekroonde theatervoorstelling ‘Voor iedereen beter’ naar Harderwijk. Eigen foto

Richard Groenendijk in Theater Harderwijk: voorstelling met hilarische conferences en zeer ontroerende liedjes

10 december 2022 om 20:00 Podiumkunsten

HARDERWIJK Richard Groenendijk komt met zijn Poelifinario bekroonde theatervoorstelling ‘Voor iedereen beter’ naar Harderwijk. De Cabaretjury zei over zijn overwinning: ,,Richard Groenendijk is al jaren één van de beste entertainers van Nederland. Ook ‘Voor iedereen beter’ zit weer vol hilarische conferences, een stortvloed aan beledigingen en een paar zeer ontroerende liedjes. Het is daarnaast de meest persoonlijke voorstelling die hij ooit maakte.” Een goede reden om dus zaterdag 17 december naar Theater Harderwijk te komen!

Groenendijk is openhartig, scherp, adrem, een tikkie vilein, altijd met een flinke dosis zelfspot, maar vooral genadeloos komisch. Wie denkt dat het daar bij blijft, heeft het mis. Richard beschikt ook nog eens over een geweldige zangstem. Eén van de nummers uit ‘Voor iedereen beter’ is dan ook genomineerd voor de prestigieuze Annie MG Schmidtprijs. En dat is nog niet alles. Zijn vorige theatervoorstelling ‘Om Alles!’ ontving eveneens een nominatie voor de Poelifinario cabaretprijs. Het gaat deze succesvolle cabaretier dus voor de wind. ‘Om Alles!’ heeft hij dan ook maar liefst tweehonderd keer gespeeld in de Nederlandse theaters, voor uitverkochte zalen en een zeer enthousiast publiek.

De voorstelling ‘Voor iedereen beter’ valt ook goed in de smaak en heeft er al een succesvol theaterseizoen opzitten. Wegens het overweldigende succes is er gekozen voor een reprise en zal Richard Groenendijk ook Harderwijk bezoeken. Wat je kunt verwachten? Het belooft een hilarische avond te worden, precies zoals we van hem gewend zijn. Want als er op dit moment íemand is, die een zaal kan laten bulderen van het lachen, is het Richard wel. De voorstelling is onwaarschijnlijk grappig en tegelijkertijd op sommige momenten diep ontroerend.

RECENSIES

Recensent Patrick van den Hanenberg van de Theaterkrant moest diep in zijn geheugen graven om erachter te komen wanneer hij voor het laatst zo onbedaarlijk had gelachen. ,,… Groenendijk kan meer dan iemand (en ook zichzelf) verbaal te grazen nemen. Veel meer zelf, want Richard Groenendijk bewijst zich in ‘Voor iedereen beter’ als een complete cabaretier: grof, subtiel, innemend, gevoelig, ernstig en bovenal oergeestig.”

De Volkskrant schreef: ,,Er zijn meer tegenstellingen verwerkt in Voor iedereen beter, een mooi gemaakte show waarin Groenendijk zich opnieuw bewijst als een artiest die van alle markten thuis is. Er zijn hilarische conferences, rake typeringen en pakkende liedjes. Maatschappelijke betrokkenheid is er ook, als Groenendijk vertelt over de Rotterdamse gezondheidszorg of zijn afschuw uitspreekt over polarisatie in Nederland.”

‘Voor iedereen beter’ is een voorstelling die je niet snel zal vergeten. Dus kom van die bank en ga hem zien. Dat is écht voor iedereen beter.

Richard Groenendijk is op zaterdag 17 december te zien in Theater Harderwijk. Voor meer informatie en kaarten ga naar theaterharderwijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie