Afbeelding
Foto: Moi Lolita via Pixabay

De leukste B&B’s van Amersfoort

26 april 2023 om 08:24 Partnercontent

Amersfoort is een historische stad in het hart van Nederland. Je vindt hier geplaveide straatjes, sfeervolle grachten en je kunt je onderdompelen in een rijke geschiedenis. Als je van plan bent om deze prachtige stad te bezoeken, dan kan het verblijven in een bed & breakfast jouw trip nog specialer maken. Wij vertellen je meer over de leukste B&B’s van Amersfoort!

Woonschip Robbedoes

Woonschip Robbedoes heeft vroeger als vrachtschip gewerkt en wordt nu bewoond door Wim en zijn vrouw. Het schip heeft naast het woongedeelte van het koppel ook een apart gedeelte genaamd de roef, welke vroeger als schipperswoning werd gebruikt en nog steeds in de originele jaren ‘60 stijl is ingericht. Omdat deze mooie ruimte niet werd gebruikt, besloten ze om er een B&B van te maken, zodat anderen ook kunnen genieten van het leven op hun woonschip. Je kunt de Robbedoes vinden aan de Havenweg 19 K. Parkeren in Amersfoort kan daar trouwens gratis. Wel zo prettig als je besluit om een aantal dagen te verblijven in deze gezellige B&B.

Bed & Breakfast Queens

In het hart van het historische en trendy Amersfoort, bevindt zich Bed & Breakfast Queens. Deze knusse accommodatie, gelegen tegenover de Sint-Joriskerk, beschikt over kamers met een flatscreen televisie, comfortabele meubels en een bankje. Op de bovenverdieping is er overigens een klein keukentje waar gasten koffie en thee kunnen zetten. Daarnaast is er ook een terras en gratis wifi beschikbaar.

B&B Vita Nova

Vita Nova biedt een unieke overnachtingservaring aan. Zodra je aan boord stapt, voel je de bijzondere sfeer van het schip. Gastvrouw Elène heet je van harte welkom en vertelt je graag alles over het schip, dat een van de best bewaarde schepen van dit type in Europa is. Kom je met de auto richting deze fijne plek, houd er dan rekening mee dat betaald parkeren waarschijnlijk nodig is. Een verrassing op de deurmat als je thuiskomt is natuurlijk erg jammer.

Op het schip slaap je in een van de vijf scheepshutten of in het vooronder. Elke hut is modern en licht en ingericht, met een tweepersoonsbed en een eigen douche en toilet. Het vooronder, waar je via een eigen ingang op het voordek komt, biedt een echte scheepservaring met een laag plafond en steile trap. Hier vind je twee aparte bedden (kooien) en een derde bed in de onderkooi. Ook deze kamer heeft een eigen douche en toilet. Het is een unieke en originele plek om te overnachten met je gezin of met maximaal 2-3 volwassenen!

Als gast van de Vita Nova kun je gebruik maken van de gezellige gemeenschappelijke ruimte met een houtkachel, gezelschapsspellen en leesmateriaal. Hier wordt ook het (optionele) ontbijt geserveerd met vers brood en croissants van de lokale bakker en andere verse producten. Aan de kade is er een groen terras vanaf waar je de drukte van de stad en de haven kunt observeren. Wil je met een groep overnachten? Dat is ook mogelijk! Het hele schip kan worden gehuurd met plaats voor maximaal 10-15 personen (afhankelijk van het seizoen en het gebruik van het vooronder).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie