Afbeelding
Shutterstock

Steeds meer zzp’ers, tuinkantoor is de nieuwste oplossing

Partnercontent

De vraag naar tuinkantoren stijgt door de aanhoudende groei zzp’ers. Sinds 2013 is het aantal zzp’ers met 184 duizend toegenomen, meldt het CBS. Deze mensen hebben vaak geen kantoorpand waar gewerkt kan worden, dus zal er in en rondom huis een fijne werkplek gecreëerd moeten worden. En dit zoeken mensen steeds vaker op een afgesloten plekje buitenshuis, zoals een tuinkantoor. 

Van thuiswerken naar kantoor in de tuin

Na het gedwongen thuiswerken door de corona pandemie, zijn veel mensen wel toe aan wat meer rust. Vaak waren de kinderen ook thuis en zat men met de hele familie aan de keukentafel of werd er gevochten om dat ene bureau. Dit was destijds een tijdelijke oplossing, omdat iedereen zich snel moest aanpassen aan de nieuwe situatie.

Nu we allemaal meer tijd hebben om te kijken naar de toekomst, zien veel mensen in dat (deels) thuiswerken de nieuwe norm is. Hierdoor hebben mensen meer de behoefte om de deur uit te kunnen. Naar bijvoorbeeld een tuinkantoor.

Meer rust en concentratie

Een werkruimte in huis, of het nu een kantoor of eettafel is, geeft vaak niet veel rust. Gezinsleden lopen door het huis en de drempel om even de deur van het kantoor open te trekken voor een vraag is vaak erg laag. Dit zorgt continu voor afleiding en een verminderde concentratie. 

Daarnaast vinden veel mensen het fijn om de werkomgeving op een andere plek te hebben. Dit geeft het gevoel dat ze werk en privé makkelijker kunnen scheiden. Door de deur van het huis achter je dicht te trekken kan je in een hele andere mindset komen. Een mindset die nodig is om goed werk te kunnen verzetten. Een andere omgeving maakt daar een groot verschil in.

Geen reistijd, wel de gemakken

Ondanks het feit dat we meer zoeken naar werkplekken buitenshuis, willen we niet graag ver reizen. De beste oplossing hiervoor is een kantoorruimte in de nabije omgeving. En wat is er nu dichterbij dan de achtertuin? De tuinkantoren zijn anno 2022 dan ook populairder dan ooit. Merkt ook Blokhutwinkel.nl

Een tuinkantoor geeft dan ook alle gemakken die een kantoorruimte hoort te geven: rust en privacy En dit allemaal in de eigen achtertuin. De koffie in de pauze kan dan eventueel met een korte wandeling in huis gezet worden of zet een apparaat in het tuinkantoor. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een tuinkantoor is niet meer wat het was

Tegenwoordig zijn de tuinkantoren van alle gemakken voorzien. Een fijne ruimte, met veel licht die de concentratie bevordert. We doen niets meer half en pakken onze tuinkantoren dan ook groots aan. Denk bijvoorbeeld aan isolatie. De tuinhuizen zijn geen krakkemikkig hutje met een bureau er in. Er zijn tegenwoordig zo veel opties om het tuinkantoor te laten lijken op een volwaardig kantoorpand. Eén van de vele moderne opties is om een geïsoleerd tuinkantoor te plaatsen. Op die manier is werken in het tuinkantoor gedurende het gehele jaar comfortabel.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Progressief Ermelo en PvdA Harderwijk houden avond over jeugdzorg: veel ervaringen gedeeld 1 uur geleden
Afbeelding
Omgaan met moeilijke momenten in relaties: liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk 5 uur geleden
Afbeelding
Werkdruk en verzuim kinderopvang hoog, personeel minder tevreden 6 uur geleden
Afbeelding
Theaterwerkplaats Harderwijk viert haar 30-jarig jubileum met vier éénakters 19 uur geleden
Afbeelding
Ingenieursbureau Westenberg uit Harderwijk bestaat 30 jaar: 'Ons werk is vaak onzichtbaar, maar wel van grote waarde' 22 uur geleden
Afbeelding
KRO-NCRV maakt opnames voor 'Petrus in het land' in De Regenboog 22 uur geleden
Afbeelding
Ermelo financieel gezond: accountantskantoor BDO geeft gemeente rapportcijfer 9 23 uur geleden