Afbeelding
Foto Creative Commons

Nieuwe woning gekocht? Hier 4 leuke inrichtingstips

Partnercontent

Als je een nieuwe woning hebt gekocht in Ermelo, kan het als een hele opgave voelen om deze mooi en huiselijk in te richten. Dan komen er vragen op je pad als: wil ik liever een leren of stoffen bank? Waar schijnt het licht mooi voor deze plant? En welke kleur wil ik de muur eigenlijk? Ja, het echte werk begint nu pas. Je begint met een leeg huis dat jij lekker naar eigen smaak kan inrichten. Met deze vier tips hopen wij je alvast een voorzetje te geven.

1. Meubels

Natuurlijk moet jouw nieuwe woning ook meubels bevatten. Waar haal je deze dan vandaan? Je kunt natuurlijk meubels kopen bij een meubel- of woonwinkel, kringloopwinkel of op Marktplaats. Wellicht heb je nog bepaalde meubels van een vorige woning, familie of vrienden. Deze laatste meubels kun je ook zeker een make-over geven. Zo passen deze alsnog bij jouw interieurwensen. Je kunt een oude kast een likje verf geven waardoor deze er heel anders uitziet. Zelfs de hendels en poten van een kast kan je aanpassen, zodat ze er toch heel anders uitzien.

2. Kunst

Wanneer je jouw nog kale huis graag wat van je persoonlijkheid wilt laten zien, kan je kunst gebruiken om dit weer te geven. Dankzij wat leuke statement pieces kan je overbrengen wat jij wilt overbrengen. Kunst kopen is dan ook zeker aan te raden. Denk aan een leuk schilderij om die ene kale muur op te fleuren. Ook een prachtig beeld op het midden van de tafel of in de hoek van de kamer kan veel doen voor jouw woning. Kunst hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Online is al veel leuks te vinden voor goede prijzen. Ook kan je kunst huren bij een kunstuitleen.

3. Sfeerverlichting

Kijk goed naar de lichtinval van jouw nieuwe woning. Ook niet onbelangrijk, kijk naar de plaatsing van de stopcontacten. In welk donker hoekje kan jij straks die mooie staande lamp plaatsen? Wil je mooie spotjes om kunst beter uit te lichten? Of een grote dimbare hanglamp boven de eettafel? Onderschat lichten niet. Het heet niet voor niets sfeerverlichting.

4. Kleurenpalet

Het is belangrijk om van tevoren te bepalen wat voor kleuren en accenten je wil weergeven in jouw woning. Wat voor kleuren of patronen worden jouw muren? Wat past hier dan goed bij? Wat is een mooi kleurtje dat in het behang voorkomt? Wat is hier de complementaire kleur van? Kies dan een accentkleur wat je in andere items terug kan laten komen.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Brochure ‘Samen ouder worden in Ermelo’ uitgereikt door burgemeester Van Daalen 11 minuten geleden
Afbeelding
Bestel oliebollen bij ziekenhuis St Jansdal voor het goede doel: Gezinshuis van Zundert in Ermelo 2 uur geleden
Afbeelding
CBS: onzekerheid horecabedrijven over voortbestaan toegenomen 4 uur geleden
Afbeelding
The Lether Family heeft duizenden volgers: ‘Ik deel ook berichten over heftige momenten’ 15 uur geleden
Afbeelding
Wildproeverij met Harderwijkse bands en speciaalbier bij Stichting Onderstroom in Harderwijk 16 uur geleden
Afbeelding
36 maanden celstraf geëist tegen 19-jarige hoofdverdachte overval Fletcher Hotel in Putten 17 uur geleden
Afbeelding
Gert staal zoekt het verhaal achter oude foto’s uit Ermelo: wie is de jongen op de melkbus? ERMELO TOEN 18 uur geleden
advertentie
advertentie

Regiotreffers

Logo
advertentie