Afbeelding
Het Pakhuis

Petten en pauwenveren in Het Pakhuis

Overig

ERMELO Altijd al meer willen leren over het leven van een Middeleeuwse kasteelbewoner? Museum Het Pakhuis staat geheel in het teken van Kasteel Staverden en zijn bewoners. Niet Jan met de pet, maar graaf Reinold zwaaide in de Middeleeuwen de scepter.

Proef in de tentoonstelling Pracht&Praal van de sfeer van weleer en ontdek de innige band tussen Ermelo en de witte pauw. Kom erachter aan de hand van verschillende opdrachten rondom de tentoonstelling Pracht&Praal hoe er in de Middeleeuwen gedacht werd over pauwen en waarom witte pauwenveren zo bijzonder zijn.

Op zaterdag 6 augustus, zaterdag 13 augustus, woensdag 24 augustus, donderdag 25 augustus en dinsdag 30 augustus ontdekken belangstellenden van alles tijdens ‘Petten en pauwenveren’. Als een echte kasteelbewoner leert men over schildwapens, lakzegels maar ook over tafelmanieren en de toernooihelm. Deze waren immers ook belangrijk in de Middeleeuwen.

De activiteit duurt een klein uurtje en is geschikt vanaf 8 jaar. Deelname aan de hier genoemde activiteit kost enkel entreegeld. Meer informatie en het volledige programma staat op hetpakhuisermelo.nl

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Weidema wil het anders en beter doen 4 uur geleden
Afbeelding
Word het visitekaartje van Museum Het Pakhuis 19 uur geleden
Afbeelding
Vaak verbitterde strijd: 50 jaar zelfstandig 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Op pad met de boswachter 12 aug, 14:51
Afbeelding
Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten 12 aug, 14:35
Afbeelding
Houten auto op twee wielen 11 aug, 13:00