Wie gaat de uitdaging aan en leert vechten als een echte ridder?
Wie gaat de uitdaging aan en leert vechten als een echte ridder? VVV Ermelo

Trainen als een ridder in Museum Het Pakhuis

Overig

ERMELO Hoe vochten soldaten in de Middeleeuwen tegen een ridder op zijn paard in zijn stoere harnas? Wapenmeester Baroen weet er alles van. Hij leert kinderen op donderdag 4 augustus alles over het omgaan met effectieve wapens waar je niet tien jaar voor hoeft te oefenen voordat je ze kunt hanteren. 

Baroen komt op donderdag 4 augustus naar Museum Het Pakhuis. Wie gaat de uitdaging aan en leert vechten als een echte ridder? Hoe gebruikte men in de Middeleeuwen een zwaard, een speer en een schild? De workshops starten om 12.00 uur, 12.45 uur, 14.00 uur, 14.45 uur en om 16.00 uur.

In Museum Het Pakhuis is momenteel de expositie Pracht&Praal te zien. In deze tentoonstelling wordt de band tussen Ermelo en de witte pauw getoond. Bezoekers maken een tijdreis van de Late Middeleeuwen naar het heden en ontdekken hoe de wereld van de kasteelbewoners er door de eeuwen heen uitzag. Ook is er een replica van de toernooihelm met een waaier van witte pauwenveren van de hertogen van Gelre te zien.

Wie meldt zich voor de Middeleeuwse soldatentraining en verdient het soldatendiploma? De kosten voor deze workshop zijn de entreekosten van het museum. Meer informatie en het volledige programma staat op hetpakhuisermelo.nl.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Wethouder Weidema wil het anders en beter doen 4 uur geleden
Afbeelding
Word het visitekaartje van Museum Het Pakhuis 19 uur geleden
Afbeelding
Vaak verbitterde strijd: 50 jaar zelfstandig 20 uur geleden
Afbeelding
Brandweer houdt water op voorraad wegens groot risico natuurbrand 15 aug, 11:05
Afbeelding
Op pad met de boswachter 12 aug, 14:51
Afbeelding
Zakkenrollers weer actief op festivals en in de winkelstraten 12 aug, 14:35
Afbeelding
Houten auto op twee wielen 11 aug, 13:00