Typerend wedstrijdbeeld: Finn Kluiver van DVS'33 wordt opgejaagd door drie spelers van Sportlust'46, waaronder Christiaan van Hussen (links). Theo Aalten

Oude bekende zit DVS’33 dwars

13 september 2021 om 10:41 Overig

ERMELO Waar het vorige thuisduel tegen Staphorst (1-1) nog een vracht kansen opleverde, had DVS’33 tegen Sportlust’46 alle moeite om in scoringspositie te komen. Dat werd mede veroorzaakt door oud-DVS’er Christiaan van Hussen die er met zijn teamgenoten voor zorgde dat er geen doorkomen aan was. De ploeg uit Woerden won zo met 0-1.

Marco Jansen

DVS’33 kwam na 20 minuten op achterstand nadat het de bal niet van eigen helft kreeg. De bal werd vanaf de zijkant opnieuw voorgezet en binnen gewerkt door Mark van der Heijden. De Ermeloërs misten voor rust het vermogen om gevaarlijk te worden. Het was soms hard, maar de arbiter was coulant richting Van Hussen en Stef Nijland.

Na rust wijzigde het spelbeeld niet. DVS, waar keeper Daan Huiskamp (liesblessure) in de rust was vervangen door Melvin van de Beeten, had de bal vaker, maar speelde deze veelvuldig rond en achteruit. Ging de bal door het midden wel naar voren, dan zat er vaak een speler van Sportlust tussen. De grootste kansen waren voor Sportlust, maar in de counter verzuimden de bezoekers het te beslissen. Met het inbrengen van Maarten van Dijk en Eren Turan Yavuz kwam er de laatste 20 minuten eindelijk doelgevaar, maar Van Dijk (schot) en Jeremy Jonker (kopbal) kregen de bal niet langs keeper Antonioli.

Aanvoerder Tarik Evre, die bij de laatste kans de bal doorkopte, ging in de slotfase mee naar voren, terwijl hij bijna niet meer kon lopen. ,,Ik gaf in de eerste helft met alles wat ik in me had een bloksliding en kwam wat ongelukkig op mijn heup, die stijf werd. Maar ik vond het geen moment om de jongens in de steek te laten. Het ging al wat moeizaam, dat was de verdienste van Sportlust. Ze zetten onze backs volledig onder druk en beten zich met koppeltjes op het middenveld heel goed vast in ons. We kwamen een fase wel goed onder hun druk uit, maar speelden op een gegeven moment ook tegen de tijd. Misschien hadden we vanaf de 80e minuut opportunistisch moeten gaan spelen, omdat we er voetballend niet doorheen kwamen. Want we waren vandaag niet zo goed als tegen Ajax en Staphorst.’’

Met vier punten uit vier duels is Evre ‘natuurlijk niet tevreden’. ,,Qua stand doen we het gewoon niet goed, maar het veldspel van de eerste drie wedstrijden belooft wel heel veel. Het is zaak rust te bewaren en want het is makkelijk om in een negatieve sfeer te blijven hangen’’, zegt de verdediger (25) uit Bunschoten-Spakenburg, die dit seizoen de aanvoerdersband heeft overgenomen van keeper Huiskamp. ,,De trainer wilde misschien toch liever een veldspeler aanvoerder maken, maar Daan helpt mij in alles en in de groep heeft hij nog steeds dezelfde rol.’’

Sportlust-Middenvelder Christiaan van Hussen straalde na afloop. ,,Ik heb hier niet om de prijzen gespeeld, maar wel drie fantastische jaren gehad en wist natuurlijk waar de kracht en zwakte van DVS ligt. We gaven hun de bal en het werd steeds meer breien. Ik heb op het randje gespeeld om te voorkomen dat ze erdoorheen voetbalden. Ik verbaas me over Sportlust: het voelt helemaal niet als stapje terug.’’