Kanjers van groep 4 van de Beatrixschool in Ermelo.
Kanjers van groep 4 van de Beatrixschool in Ermelo. Beatrixschool

Groep vier van de Beatrixschool in Ermelo geeft negen kinderen een mooie verjaardag door donatie aan Stichting Jarige Job

20 november 2023 om 12:31 Onderwijs

ERMELO Veel kinderen in Nederland herkennen het gevoel wel. Je bent jarig, je verlanglijstje is gemaakt, de taart is gekocht, de slingers hangen in huis en je kijkt uit naar een feest met je vrienden. Een dag waarop jij je even extra bijzonder mag voelen. Niet alleen in de maand december, maar ook op je verjaardag ben je druk met verlanglijstjes en hoop je op dat ene bijzondere cadeau. Toch realiseert groep vier van de Beatrixschool dat dat niet voor ieder kind vanzelfsprekend is omdat er thuis te weinig geld is.

De afgelopen twee weken heeft groep 4 tijdens de rekenlessen veel geleerd over geld. Met als afsluiting een geldinzameling voor het goede doel Stichting Jarige Job. Stichting Jarige Job is een stichting die kinderen in Nederland helpt om ook hun verjaardag te kunnen vieren met een rijk gevulde verjaardagsbox.        

GELD INZAMELEN

Juf Petra licht toe: ,,De kinderen hebben de afgelopen week klusjes gedaan, loombandjes en kralenarmbandjes gemaakt en verkocht, tekeningen gemaakt en dansvoorstellingen gegeven. Een uitdaging waarbij alle kinderen ‘aan’ gingen en zo enorm gemotiveerd waren dat ze even helemaal vergeten waren dat ze aan het rekenen waren toen de grote pot met geld geteld moest worden. Deze kanjers hebben met elkaar 333,50 euro ingezameld, waardoor zij negen kinderen een mooie verjaardag kunnen geven.”

REKENDOEL

Juf Annelot vult aan: ,,Uiteraard moest de pot met geld ook gewogen worden, want hoe zwaar zijn al die munten bij elkaar? En zo heeft groep vier alweer een nieuw rekendoel voor zichzelf bedacht, meten van gewicht.”        

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie