Zaterdag 27 januari is er een open deur-presentatie over sterrenbeelden in De Witte Heide in Ermelo.
Zaterdag 27 januari is er een open deur-presentatie over sterrenbeelden in De Witte Heide in Ermelo. Foto uit stellarium (free)

Alles over de verhalen achter sterrenbeelden tijdens open deur in De Witte Heide in Ermelo

20 januari 2024 om 18:00 Natuur en milieu

ERMELO Zaterdag 27 januari is er een open deur-presentatie in De Witte Heide in Ermelo. Het thema is ‘Verhalen achter sterrenbeelden’. 

Uit de Griekse mythologie zijn er veel verhalen bekend met sterrenbeelden als onderwerp. Zo wordt het sterrenbeeld Andromeda weergegeven als een vrouw met kettingen om haar ledematen. Orion, een prachtig sterrenbeeld dat nu bij een heldere avond zichtbaar is, wordt gezien als een jager. Bij de ram hoort het verhaal van het Gulden Vlies. De tweelingen Castor en Pollux zijn niet alleen twee bergtoppen in Zwitserland, maar ook twee Argonautjes.

MEDUSA

In het Speulder- en Sprielderbosch staat een houtsnijwerk van Medusa. Wat is de link tussen Medusa en het sterrenbeeld Persus? Een schilderij van Rembrandt heet de ‘Roof van Europa’. Zijn inspiratiebron was de Griekse mythologie.

De open deur vindt plaats op zaterdag 27 januari om 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur. Adres: De Witte Heide, Kerklaan 5a, Ermelo. Entree is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie