Afbeelding
Museum Het Pakhuis

Leerlingen planten 350 bomen nabij Indianenbos Ermelo in kader van Boomfeestdag

25 maart 2024 om 16:00 Natuur en milieu

ERMELO Tijdens de Boomfeestdag op woensdag 20 maart hebben de gemeente Ermelo en haar jonge inwoners samen een stap gezet naar een groenere en duurzamere toekomst. Het evenement midden in het Indianenbos trok honderd enthousiaste leerlingen naar buiten om hun handen uit de mouwen te steken. 

De dag begon met een opzwepende warming-up op de trimbaan, verzorgd door sportcoach Yuri Onderweegs, als voorbode van de actieve en leerzame ochtend die volgde. De nadruk op beweging en gezondheid werd al snel gekoppeld aan de kern van het evenement: het planten van jonge bomen door de kinderen. De leerlingen werden daarbij geholpen door niet minder dan burgemeester Hans van Daalen en wethouder Ronald van Veen die beiden actief de schep te hand namen om samen met de kinderen bomen te poten.

De burgemeester en de wethouder sloten zich aan bij de leerlingen, waarbij zij hun steun toonden voor het initiatief en het belang benadrukten van het vroegtijdig bijbrengen van natuurbehoud bij de jongere generaties.

BEWUSTZIJN OVER BELANG VAN BOMEN

Burgemeester Van Daalen en wethouder Van Veen waren onder de indruk van de kennis van de kinderen over de vele voordelen van bomen, van zuurstofproductie en CO2-opslag tot het bieden van een thuis aan talrijke dieren. ,,Deze dag draagt bij aan een groter bewustzijn van het belang van bomen voor ons klimaat en onze biodiversiteit”, voegde Wethouder van Veen toe.

De organisatie van de Boomfeestdag was in handen van Museum Het Pakhuis en boswachter Henk Jan Zwart van de gemeente Ermelo. Zwart, die door de leerlingen tot ‘burgemeester van het bos’ werd benoemd. Samen planten ze 350 bomen nabij het Indianenbos.

MILIEU-EDUCATIE

Het evenement benadrukte de voortdurende inzet van de gemeente Ermelo voor milieu-educatie en actieve participatie in natuurbehoud, een inzet die zowel de fysieke als ecologische gezondheid van de gemeenschap ten goede komt. Museum Het Pakhuis als organisator draagt daar ieder jaar graag aan bij en stimuleert scholen om een bijdrage te leveren aan de jaarlijkse Boomfeestdag.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie