Afbeelding
Mikhail Nilov

Dit zijn de activiteiten tijdens Kindermuziekweek Ermelo: familieconcert met muziek van Disney en muziek in de klas

1 april 2024 om 09:00 Muziek

ERMELO Van vrijdag 5 april tot en met zondag 14 april vindt de Kindermuziekweek plaats. Een landelijk initiatief van organisaties uit de muzikale sector die hun krachten bundelen om kinderen in Nederland te laten genieten van het maken van én luisteren naar (live) muziek. Ook Cultuurkust zet zich hiervoor in. 

In Harderwijk én Ermelo organiseert Cultuurkust allerlei muzikale activiteiten: onder schooltijd, maar ook in de vrije tijd. Het programma is in samenwerking met Muziektafel Harderwijk/Ermelo – Meer Muziek in de Klas opgezet.

JEUGDORKESTEN

In zowel Harderwijk als Ermelo organiseert Cultuurkust in samenwerking met lokale (jeugd)orkesten en muziekverenigingen – onder andere Kunst na Arbeid Hierden, Harmonieorkest Excelsior en Stedelijke Harmonie Harderwijk – concerten en open repetities waarbij iedereen die graag muziek maakt welkom is. Op zaterdagmiddag 6 april speelt Regioharmonie De Verbinding muziek van Disney tijdens een familieconcert dat bezoekers meeneemt in de verhalen van De Gelaarsde Kat en Jungle Book. 

MUZIEKINSTRUMENTEN KNUTSELEN

Cultuurkust verwelkomt alle muzikale kinderen van 4 tot en met 8 jaar oud om hun creativiteit te uiten tijdens het knutselen van muziekinstrumentjes met knutselprofessor Kim den Dulk. Het KnutselLAB start zaterdagochtend 6 april om 09.30 uur in het Klooster.

MUZIEK IN HET KLASLOKAAL

Leerkrachten en klassen uit het basisonderwijs konden zich de afgelopen tijd voor verschillende muzikale activiteiten aanmelden: van deelname aan het Harderwijkse Muziekweeklied tot interactieve presentaties van de Regioharmonie. En het is nog steeds mogelijk om de Kindermuziekweek naar het klaslokaal te brengen. Zo is het lespakket van 123ZING gratis digitaal toegankelijk. Geïnteresseerden kunnen zich oriënteren op de website van Cultuurkust.

Het volledige programma vind je op onze website: cultuurkust.nl/kindermuziekweek/ of cultuurkust.nl/kindermuziekweek-ermelo/.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie