Afbeelding
Stichting Reünie Orkest Artillerie Trompetter Korps

Artillerie Jaarconcert in Westerkerk Ermelo met muziek uit alle windstreken en marsen verpakt in dixielandmuziek

30 maart 2024 om 10:00 Muziek

ERMELO Ook dit jaar opent de Westerkerk weer haar deuren voor het  Artillerie Jaarconcert van het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps. Het concert vindt plaats op zaterdag 20 april om 15.00 uur en de toegang is gratis. Een week eerder, op zaterdagmiddag 30 maart, verzorgt het orkest een optreden in het centrum van Ermelo. 

Het Reünie Orkest Artillerie Trompetterkorps (ROA) brengt tijdens het Artillerie Jaarconcert muziek uit alle windstreken. Bezoekers kunnen genieten van de muzikale klanken uit Latijns Amerika, marsen verpakt in dixielandmuziek, Tiroler muziek en doedelzakklanken uit Schotland. De Nederlandse componisten worden niet vergeten en, zoals gebruikelijk bij concerten van het ROA, is er tevens aandacht voor marsmuziek. Medewerking wordt dit jaar verleend door de organist van de Westerkerk Bert Roest en door doedelzakspeler Jaco Koster. 

OVER HET ROA

Het ROA vindt zijn oorsprong in het in 1960 opgerichte Artillerie Trompetterkorps. Sinds de eerste repetitie van het huidige ROA op 15 december 2001 komen de ongeveer 60 muzikanten uit alle windstreken van Nederland bijeen en repeteert het ROA iedere drie weken op zaterdag in de sportzaal van de Legerplaats bij Oldebroek (LbO) in ‘t Harde. Sinds 1 januari 2020 is de muzikale leiding van het ROA in handen van Peter van Dinther. Van 1988 tot 2012 was van Dinther solotrompettist bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Daar was hij twintig jaar leider van het Koperkwintet en trad diverse malen als solist met dit orkest op. Het ROA verzorgt optredens tijdens militaire en civiele evenementen op vele plaatsen in Nederland en in het buitenland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie