Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 14 maart een avond over thema morele moed met als inleider mw. drs. B.L. Jongkind.
Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 14 maart een avond over thema morele moed met als inleider mw. drs. B.L. Jongkind. Pixabay

Thema-avond over morele moed na misstanden en onrecht door Beatrice Jongkind in samenwerking met Leerhuis Ermelo

8 maart 2023 om 14:00 Maatschappelijk

ERMELO Leerhuis Ermelo organiseert op dinsdag 14 maart een avond over thema morele moed met als inleider mw. drs. B.L. Jongkind.

Waar halen mensen de morele moed vandaan om zich te verzetten tegen misstanden en tirannie? Waar halen mensen de moed vandaan om verder te leven ook al is hen groot onrecht aangedaan? Hoe kunnen mensen rouwen om wat hen door andere  mensen is aangedaan? Beatrice Jongkind illustreert de antwoorden op dergelijke vragen met het levensverhaal van haar eigen moeder. Deze zat in de jaren 1940-1945 in het verzet en overleefde twee concentratiekampen. 

BOEK BILLY BOY

Ook haar vader zat in het verzet, als jongen in België. Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel riskeerde hij zijn jonge leven. In haar boek Billy Boy vertelt Jongkind daarover. Jongkind is predikant in algemene dienst van de PKN en gaat voor in zondagse vieringen in de regio. Regelmatig houdt ze lezingen voor het Leerhuis.

Locatie: Immanuëlkerk, Stationsstraat 137 in Ermelo. Aanvang om 20.00 uur, bijdrage van vijf euro per persoon, inclusief koffie of thee. Betaling contant of per pin. Gaarne aanmelden via de site www.leerhuisermelo.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie