Bewoners Tuinfluiterstraat Ermelo dienen klacht in bij gemeente omdat uitzicht verpest wordt door protestvlaggen.
Bewoners Tuinfluiterstraat Ermelo dienen klacht in bij gemeente omdat uitzicht verpest wordt door protestvlaggen. Wijnand Kooijmans

Bewoners Tuinfluiterstraat Ermelo dienen klacht in tegen uitzicht op protestvlaggen

27 oktober 2022 om 10:00 Maatschappelijk

ERMELO Bewoners van de Tuinfluiterstraat in Ermelo willen dat door de gemeente actie wordt ondernomen tegen de omgekeerde vlaggen. Dat blijkt uit een brief die namens hen is geschreven door Niek van der Hoest. Het college van burgemeester en wethouders komt op korte termijn met een reactie op het verzoek.

In de brief geeft Van der Hoest de omgekeerde vlaggen te zien als een respectloos gevaar aan de vlag en de natie. ,,Al heb ik dit lang kunnen billijken.” 

OM DE TIEN METER Hij had verwacht dat na het rapport van Remkes de vlaggen zouden worden opgeruimd. Tot zijn verbazing zag hij dat er ineens honderden vlaggen bij verschenen, zowat om de tien meter en ook nog eens waar hij en zijn buren uitzicht op hebben. ,,Wij en onze buren in de straat spreken er schande van. Wij roepen de gemeente dan ook op hier zo snel mogelijk een eind aan te maken. Onze straat dient dan ook een klacht in over het feit dat ons uitzicht wordt verpest en wij ons moeten ergeren aan de omgekeerde vlaggen.”

Van der Hoest: ,,Wij hebben niets tegen kringloop, duurzamer en bio-boeren maar op deze wijze verspelen de radicale ontkenners van dit probleem onder de boeren onze sympathie met rasse schreden.”

Wijnand Kooijmans 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie