Tot en met maandag 5 december is het werk van Marianne Brooijmans te bekijken.
Tot en met maandag 5 december is het werk van Marianne Brooijmans te bekijken. Fred van Welie WAV_Dronten

Opening expositie Troost in de Catharinakapel

13 oktober 2022 om 09:00 Kunst

HARDERWIJK De opening van de expositie Troost van kunstenares Marianne Brooijmans vindt zaterdag 22 oktober om 17.00 uur in de Catharinakapel plaats. Jan Coenen en Marianne Brooijmans openen de expositie. Tijdens de opening is er gelegenheid om de expositie te bekijken en de kunstenares te spreken.

Het uitgangspunt in het werk van Marianne, zijn haar biografie en ervaringen. Marianne is geboren en gedeeltelijk opgegroeid in de Biesbosch, een tot 1969 ongerept natuurgebied vol kreken, riet, vogels, dijken en landbouw.

De kunstenares is nog regelmatig terug gegaan naar de Biesbosch om daar te zijn en te tekenen. De Biesbosch en de daar verschillende gemaakte voettochten leveren inspiratie voor haar werk. In haar afstudeerscriptie aan De HKU in 1993 heeft Marianne het over de verbinding tussen natuur en kunst, en vooral  over de diepere betekenis van het lopen in landschappen die al eeuwen bestaan.

Zo vertelt de kunstenares: ,,In mijn afstudeerscriptie aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht heb ik het over de voettochten die ik heb gemaakt. Lopen is een totale ervaring, iedere stap is een aanraking met een geschiedenis. Aarde is stof van het verleden onder je voeten. De pelgrimstocht naar Santiago de Compostella bracht voor mij heden en verleden samen. Door het lopen, innerlijke beweging, verbinding ervaren met alles om je heen, en weten dat dit het is en meer is er niet’’, aldus Brooijmans.

GRATIS Woensdag 19 oktober tot en met maandag 5 december is het werk van Marianne Brooijmans te bekijken in de Catharinakapel. De entree voor de opening op zaterdag 22 oktober om 17.00 uur is gratis. Voor meer informatie en openingstijden ga je naar www.catharinakapel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie