Jordy Lokhorst in depot van het museum
Jordy Lokhorst in depot van het museum foto Museum Het Pakhuis

Jongerenproject ArcheoQuest van Museum Het Pakhuis genomineerd voor Gelderse Roos Prijs

26 februari 2024 om 13:00 Historie

ERMELO Museum Het Pakhuis is genomineerd voor de Gelderse Roos Prijs. Uit een groot aantal erfgoedprojecten is de ArcheoQuest van het Ermelose museum geselecteerd bij de laatste tien. In 2024 staat de Gelderse Roos Prijs in het teken van jongeren (18 t/m 30 jaar). Erfgoed Gelderland zoekt hierbij erfgoedorganisaties die jongeren op een creatieve manier weten te betrekken.

Met de Gelderse Roos Prijs 2024 wil Erfgoed Gelderland laten zien dat het betrekken van jongeren bij erfgoedorganisaties niet alleen belangrijk is voor het behoud van erfgoed, maar dat het ook kan leiden tot vernieuwing en verfrissende ideeën. 

MYSTERIE OPLOSSEN

Zo ontstond in Ermelo het idee om een ArcheoQuest te maken. ,,Met dit spel voegen we elementen toe, komen er meer objecten die aangeraakt mogen worden en gaan bezoekers op onderzoek uit,” vertelt de 23- jarige Jordy Lokhorst. Samen met het team bedenkt hij spellen en de verhaallijn. ,,We werken samen met WerkCentraal van GGz Centraal om authentieke onderdelen te realiseren,” aldus Lokhorst. ,,Het is ook vooral leuk! We maken gebruik van de nieuwste mogelijkheden zoals VR en AI waardoor er veel te beleven valt. Dit doen we door bezoekers een mysterie te laten oplossen. Dit op uitnodiging van de mysterieuze Floris ter Telgte.”

JONGEREN AANTREKKEN

Museum Het Pakhuis wil met deze ArcheoQuest ook nieuwe doelgroepen naar het museum trekken. Het spel, dat iets weg heeft van een escaperoom, kan straks met teams gespeeld worden. ,,Dat is ook een leuke activiteit voor een teamuitje,” vertelt museumdirecteur Patrick Reeuwijk. ,,Ik ben heel blij met de nominatie en we hopen natuurlijk op een plaats in de finale.” 

PITCH

Om die te bereiken moet er eerst gepitcht worden aan de jury. Dat gebeurt op vrijdag 15 maart in Arnhem. Op basis hiervan wordt een top 3 geselecteerd. De winnaar van de Gelderse Roos Prijs 2024 wordt onthuld bij de uitreiking op 27 mei en ontvangt een geldbedrag van 2.500 euro.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie