Cynthia Beerepoot en Peter Bos geven donderdag 16 februari een kijk op liefde en relaties vanuit wetenschap en praktijk.
Cynthia Beerepoot en Peter Bos geven donderdag 16 februari een kijk op liefde en relaties vanuit wetenschap en praktijk. pixabay

Omgaan met moeilijke momenten in relaties: avond over liefdeslessen vanuit wetenschap en praktijk

9 februari 2023 om 09:23 hartenziel

ERMELO Volgende week is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. In liefdesrelaties, net zoals in alle relaties tussen mensen, kan men tegen moeilijkheden aanlopen. Cynthia Beerepoot en Peter Bos geven donderdag 16 februari een kijk op liefde en relaties vanuit wetenschap en praktijk. Dat doen ze heel toepasselijk in de trouwzaal in Harderwijk. Deze avond zullen zij zowel informeren als inspireren, en handvatten geven hoe je met de soms moeilijke momenten om kunt gaan.

Cynthia Beerepoot, relatietherapeut, vertelt: ,,Veel mensen weten helemaal niet dat het heel logisch is om in je relatie tegen moeilijkheden aan te lopen. En dat af en toe ruzie en onenigheid echt niet het einde van je relatie hoeft te betekenen. Maar zit je eenmaal in een negatieve spiraal, dan is het soms wel lastig om daar een draai in te maken.”

LIEFDESLESSEN

Liefdeslessen krijgen we niet op school, eigenlijk een gemis, vindt Cynthia. ,,Relaties gaan we met iedereen aan, naast je partner ook met je ouders, familie, collega´s en buren. Op alle vlakken kom je hetzelfde tegen. Heb je het ook weleens dat je plotseling geraakt wordt door wat iemand zegt? Of dat je je niet gehoord en begrepen voelt? Als je weet waar dat vandaan komt en hoe je daar mee om kunt gaan, dan kun je je relaties beter houden.”

FASES IN EEN RELATIE

Relaties gaan door verschillende fases. ,,Als je verliefd bent dan is de wereld fantastisch, maar helaas dit is een fase. Biologisch gebeurt er van alles in je lijf en hersenen.” Peter Bos heeft hier onderzoek naar gedaan en neemt geïnteresseerden mee in de wetenschappelijke kant van de liefde. Wat dat in de praktijk betekent wordt toegelicht door Cynthia Beerepoot.

Net getrouwd is, vijf jaar samen of al een koperen huwelijk heeft gevierd? Iedereen is welkom op deze avond over liefde. De toegang is gratis. Aanvang: donderdag 16 februari om 20.00 uur. Meer informatie en aanmelden via www.cynthiabeerepoot.nl. Vol is vol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie