Gerben Vastenhoud organiseert op zaterdag 28 januari een tentfeest op het Raadhuisplein. Met Ermelo Ondersteboven wil hij reuring in een rustige periode.
Gerben Vastenhoud organiseert op zaterdag 28 januari een tentfeest op het Raadhuisplein. Met Ermelo Ondersteboven wil hij reuring in een rustige periode. Foto: Marco Jansen

Tentfeest Ermelo Ondersteboven in januari op Raadhuisplein: line-up met bekende namen

15 december 2022 om 18:47 Evenementen

ERMELO Na de feestdagen en kerstborrels is januari een rustige maand en voor sommigen zelfs saaie periode. Daar wil Gerben Vastenhoud verandering in brengen. De 25-jarige uitbater van Bruijn Café organiseert op zaterdag 28 januari Ermelo Ondersteboven. Het tentfeest is zijn eerste grote evenement op het Raadhuisplein. 

,,Januari is de saaiste maand van het jaar en ik wil de stilte doorbreken. Een evenement in het dorp levert ook reuring op voor de nachthoreca”, zegt de Ermeloër, die ‘een leuk feest wil wegzetten’ en graag iets anders doet. ,,We hebben met Bruijn Café een goed jaar gedraaid en ik vind het een leuke uitdaging om iets nieuws te doen. In de zomer had ik voor het eerst een beachvolleybaltoernooi met 452 kuub zand op de parkeerplaats van Calluna, met aansluitend een muziekfeest. Dat was een geslaagd evenement, maar in de winter is dat in de buitenlucht geen succes.”

VERWARMDE TENT

De grootste uitdaging wordt het warm maken van de tent, die al op donderdag wordt neergezet. ,,Er wordt kort voor aanvang warme lucht in geblazen door propaankanonnen die de koude lucht verdrijven. Met infraroodverwarmers wordt de ruimte op temperatuur gehouden en met 2.000 man in zo’n tent moet het zo’n 18 tot 20 graden blijven ook al is het buiten rond het vriespunt. Het is helemaal overdekt.” 

GELUIDSBELASTING EN BEREIKBAARHEID

Vastenhoud heeft van de gemeente Ermelo vernomen dat er ruimte was voor een categorie 3-evenement op het Raadhuisplein en de vergunning maandag 12 december op papier ontvangen. ,,Om overlast en klachten zoveel mogelijk te voorkomen wil de gemeente dat omwonenden gehoord worden. Daarom ga ik deze week brieven rondbrengen met een uitnodiging voor een bewonersavond. Op dinsdag 3 januari ga ik om 20.00 uur in Bruijn Café uitleggen wat we gaan neerzetten en wat de geluidsbelasting wordt. Het Raadhuisplein wordt vijf dagen afgesloten, maar omliggende locaties blijven toegankelijk. Logistiek is een uitdaging, want vrachtwagens moet nog wel langs kunnen rijden om de Stationsstraat te bevoorraden.”

MOOIST MOGELIJKE LINE-UP

Ermelo Ondersteboven duurt van 16.00 tot 23.00 uur en de ondernemer belooft de beste line-up van de afgelopen jaren met Django Wagner, Wolter Kroes, Donnie, Partysquad, 2 Brothers on the 4th Floor en de coverband Royal Beat. ,,Zij hebben op het hoofdpodium Gelderpop afgesloten en ik vond ze toen erg goed. Verder zijn het artiesten met nummers die ik leuk vind en die ik via een boekingsbureau heb geregeld. Het is de mooist mogelijke line-up.”

Hij krijgt hulp van Ronald Pul bij de opbouw en van ongeveer dertig man personeel. ,,Van Bruijn Café en ook veel vrienden komen helpen.”

KAARTVERKOOP

De kaartverkoop is 1 december gestart; een kaartje kost 29,50 euro. ,,Er zijn al 900 kaarten die deur uit en elke dag komen er 30-50 verkochte kaarten bij. Om het volgend jaar weer te doen moet het wel uitverkocht raken en bezoekers moeten ook een biertje kopen. Het is spannend en het begint al te kriebelen.” 

Meer info op ermelo-ondersteboven.nl.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie