Afbeelding
pixabay.com

Uitkering energietoeslag van achthonderd euro uiterlijk deze week

14 april 2022 om 13:36 Economie

ERMELO De energietoeslag in de gemeenten Ermelo en Harderwijk van achthonderd euro wordt uiterlijk deze week uitgekeerd aan huishoudens die een bijstandsuitkering ontvangen, een uitkering ontvangen als oudere werkloze (IOAW), een uitkering voor zelfstandigen (IOAZ) of aan huishoudens met een inkomen tot 120 procent van de bijstandsnorm die dit jaar in aanmerking komen voor bijzondere bijstand.

Het gaat om een zogenoemde ambtshalve toekenning. Door de gemeenten zijn voor de uitkering beleidsregels opgesteld om duidelijk te maken in welke situaties en onder welke voorwaarden huishoudens in aanmerking kunnen komen voor de eenmalige energietoeslag. De uitkering vindt plaats als bijzondere bijstand.

REGELING Voor de toepassing van de regeling wordt het vermogen niet in aanmerking genomen. In de regeling wordt aangegeven dat personen die in een inrichting verblijven niet tot een huishouden worden gerekend maar ook personen die jonger zijn dan 21 jaar. Jongeren onder de 27 jaar die aanspraak maken op studiefinanciering worden evenmin meegerekend als behorend tot een huishouden. Dat geldt ook voor mensen die in de basisregistratie van de gemeente met enkel een briefadres staan ingeschreven.

UITZONDERING Huishoudens die niet in aanmerking komen voor een ambtshalve toekenning kunnen vanaf 1 mei deze aanvragen via een aanvraagformulier dat is te vinden via de website meerinzicht.nl/directregelen. De aanvraag dient te worden ingediend voor 1 januari. Indien zich, naar het oordeel van burgemeester en wethouders, bijzonder omstandigheden voordoen, kan een schriftelijke aanvraag worden ingediend. Na de aanvraag verzoekt de gemeente de benodigde aanvullende financiële gegevens aan te leveren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie