Op de parkeerplaats staan twee tractoren met spandoeken en teksten.
Op de parkeerplaats staan twee tractoren met spandoeken en teksten. Donkersgoed Multimedia

Tegenstanders windpark Horst en Telgt verzamelen zich bij gemeentehuis Ermelo voor demonstratie

1 februari 2023 om 19:41 Duurzaamheid

ERMELO Ongeveer 50 demonstranten hebben zich verzameld bij het gemeentehuis van Ermelo voor een protest tegen windpark Horst en Telgt.

Demonstranten verzamelen zich voor het gemeentehuis, terwijl de gemeenteraad vergadert over het inmiddels controversiële windpark Horst en Telgt. Op de parkeerplaats staan twee tractoren met spandoeken en teksten. 

Eerder volgde op social media een oproep om vanavond naar het gemeentehuis te komen. De gemeenteraad vergadert momenteel over het windpark Horst en Telgt. ,,Dit is de laatste kans om onze stem te laten horen dat wij hier geen windmolens van 250 meter hoog willen’’, laat een tegenstander van het windpark weten via social media . 

Omwonenden dienen vanavond een alternatief plan in, een zonnepark in plaats van een windpark. Volgens bedenkers van dit plan zijn de negatieve gevolgen met de komst van een zonnepark veel kleiner. Een windpark maakt daarnaast veel andere plannen onmogelijk, stellen de indieners van het plan.

Demonstranten verzamelen zich voor het gemeentehuis, terwijl de gemeenteraad vergadert over het inmiddels controversiële windpark Horst en Telgt.
Op de parkeerplaats staan twee tractoren met spandoeken en teksten.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie