Tegeltaxi haalt gratis tegels op als onderdeel van NK tegelwippen.
Tegeltaxi haalt gratis tegels op als onderdeel van NK tegelwippen. Veluwe Duurzaam

Op 1 augustus rijdt de tegeltaxi weer, gratis aanmelden

22 juli 2022 om 09:40 Duurzaamheid

ERMELO Plannen om de tegels uit je tuin te vervangen door planten? Op 1 augustus rijdt de tegeltaxi weer door Ermelo om deze gratis op te halen. De ophaalservice van de gemeente Ermelo is een stimulans voor inwoners om hun tuin groener en duurzamer te maken. 

Wie gebruik wil maken van de tegeltaxi, kan zich via duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam aanmelden voor een ophaaldag. Bijkomend voordeel: wie zijn tuin gaat vergroenen, kan vanaf 20 vierkante meter weggehaalde bestrating subsidie krijgen via Veluwe Duurzaam. Meer informatie over de subsidie is te vinden op: veluweduurzaam.nl/stimuleringsregeling.

GEVELTUINTJE Inwoners die graag een geveltuintje willen en in een huurwoning wonen, kunnen het beste eerst contact opnemen met hun woningcorporatie. Voor inwoners die met hun gevel grenzen aan de stoep van de gemeente geldt dat zij contact kunnen opnemen met de gemeente. 

De tegeltaxi is onderdeel van het NK Tegelwippen. Tijdens deze landelijke competitie (van 21 maart tot 31 oktober) gaan gemeenten de strijd tegen elkaar aan om zoveel mogelijk tegels te vervangen door planten. Inwoners kunnen hun gewipte tegels doorgeven via Veluwe Duurzaam om zoveel mogelijk stenen op de teller van hun gemeente te laten komen. 

AANMELDEN Inwoners die gebruik willen maken van de gratis ophaalservice voor de tegels, kunnen zich makkelijk aanmelden. Dat kan via veluweduurzaam.nl/nktegelwippen. Op de volgende ochtenden worden de tegels opgehaald: maandag 1 augustus, maandag 5 september, maandag 3 oktober en maandag 31 oktober.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie