Afbeelding
Eigen foto

Inwoners uit Ermelo en Harderwijk in actie voor zwerfhonden op Curaçao

25 maart 2022 om 14:06 Dieren

ERMELO De vier dames uit Ermelo en Harderwijk die zich inzetten voor zwerfhonden op Curaçao hebben tijdens een bezoek aan de opvang Rescue Paws Curaçao de nodige giften overhandigd.

Het gaat om vijfhonderd euro aan hondenvoer dat op het eiland zelf is gekocht, duizend euro en medicatie van de dierenartsenpraktijken Laan in Nunspeet en Animal Care in Harderwijk. Tijdens het opruimen van afval werd door Kristine Meyerholt, Willemijn van der Boon, Katrijn van der Boon en Heidi Daenen 915 euro aan sponsorgeld opgehaald. Dat bedrag werd door hen aangevuld tot duizend euro.

Tijdens het bezoek aan Mirjam Seppenwoolde aan de opvang werden er rond de honderd honden hier verzorgd. De vier dames hebben respect voor alles wat er wordt gedaan in de opvang. Met name omdat onderweg meer ellende voor honden werd gezien dan drie jaar geleden toen er nog geen sprake was van corona. Door het uitbreken van de pandemie hebben mensen hun werk verloren en zijn ze niet meer in staat een hond te onderhouden.

De vier dames beseffen dat steun ook in de toekomst hard nodig blijft en gaan zich daar ook voor inzetten. Door het geld op eigen kosten naar Curaçao te brengen. Hierdoor hebben ze een goed beeld gekregen van de ellende die honden hier moeten meemaken maar ook dat het beschikbare geld door de opvang goed wordt besteed en er geen geld aan de strijkstok blijft hangen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie