De dames in actie
De dames in actie Wim Ham

Actie voor zwerfhonden Curaçao die aan lot zijn overgelaten

20 februari 2022 om 13:38 Overig

ERMELO - Heidi Daenen uit Ermelo vertrekt 26 februari voor twee weken naar Curaçao om daar zo veel mogelijk hulp te gaan bieden aan de opvang voor zwerfhonden Rescue Paws Curaçao die zich op dit eiland bevindt. Met een goed gevulde koffer met onder meer medicijnen.

,,De nood is hoog”, zo zegt Heidi. ,,Veel inwoners hebben hun werk verloren door de coronacrisis en hebben geen geld meer hun viervoeter te onderhouden. Dat maakt dat veel honden op straat zwerven.” Met een groepje van vier mensen is men daarom zwerfafval gaan verzamelen in de wijk Drielanden in Harderwijk om zo geld in te zamelen. ,,In totaal hebben we vier halve zakken met afval opgeruimd. Vooral blikjes, peuken en mondkapjes”, vertelt Heidi. Met de actie werd 815 euro ingezameld die volledig aan de zwerfhonden wordt besteed. ,,Wij willen iedere cent kunnen verantwoorden”, zegt Heidi die zich het lot van de honden al jarenlang aantrekt. ,,Wij vinden dat het dumpen van dieren niet kan, ook gezien alle problemen die het dumpen van de honden met zich meebrengt.”

Met het geld wordt op het eiland zelf voedsel gekocht. Daarnaast stelt de dierenkliniek aan de Laan in Nunspeet voor vijfhonderd euro aan medicijnen beschikbaar en komt Animal Care over de brug met een doos met hechtdraad maar ook met een bestrijdingsmiddel tegen vlooien. Het transporteren naar Curaçao is best een lastige zaak. Navraag heeft Heidi geleerd dat alles wel in orde komt wanneer je maar voldoende papieren kunt overleggen waarvoor de medicijnen zijn bedoeld. Zo is het wel verboden medicijnen mee te nemen waarmee men honden in kan laten slapen. Meer info staat op de Facebookpagina Hulp Voor De Zwerfhonden Curaçao.

Wijnand Kooijmans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie