Afbeelding
Greet Termaat
Column

Visioen

4 mei 2022 om 09:00 Column

Hebben jullie het ook gezien? Het Raadhuisplein, dat enkele jaren geleden zo’n luxueus aanzicht kreeg, is weer op de schop genomen.

Er heeft iemand aan de bel getrokken en werd er een videovergadering belegd, waarin de ‘denktank’ van Ermelo brainstormde over mogelijkheden om dé centrale ontmoetingsplek Het Raadhuisplein wat aantrekkelijker te maken. De skatebaan voor de deur van het gemeentehuis en daarbij beschadigingen aan het kostbare marmer bleek geen succes te zijn, dus moest er wat nieuws bedacht worden.

Toen kwam er iemand met het sublieme idee om de ‘dode’ hoek rechts van de ingang aan te passen en er een ‘verkapte’ speeltuin van te maken en tegelijkertijd ook een beetje te voldoen aan de vraag naar onttegeling en ontstening, dus voor elk wat wils.

Is men er achter gekomen dat een dorpscentrum met alleen stenen en betontegels niet getuigt van een klimaat en milieu beheersend groenbeleid en dat het stenen tijdperk in Ermelo echt voorbij moet zijn?

Er zijn al multifunctionele buiteltoestellen (ook te gebruiken voor kleine ballerina’s als oefenbarre) geplaatst, alsmede een klimpaal en muur met verticale kabelbaan. Daarbij een zandbak met natuurvulling en een muurtje dat als evenwichtsbalk of hangplek kan dienen. Het witte muurtje voorziet in de behoefte om met graffiti te oefenen (ahum).

Een wipwap niet, deze schijnt de laatste tijd helaas nog wel eens gebruikt te worden als katapult door gefrustreerde ouders met dreinende kinderen, haha.

Of… Zit ik te fantaseren en is alles wat er nu staat gewoon een fietsenstalling en opvulling van een dooie bakstenen muur?

Want enkele jaren geleden had ik ook een visioen over de bestemming van park De Hoge Riet nadat ik door het Crescent Park in Drielanden gefietst had. Een prachtig speelpark, waar ik volwassenen met elkaar pratend op bankjes of wandelend tegenkwam, genietend van de spelende jeugd. Ik keek mijn ogen uit naar alle speelmogelijkheden die daar zijn in een natuurlijke omgeving.

Ik zag me al zitten bij Theehuis De Hooge Riet op een verhoogd terras aan de voorkant met uitzicht op een ondiepe speelvijver met eenden, strandje met piratenboot en ander speeltuig met daar omheen grasvelden waar wordt gepicknickt, gespeeld en gekletst.

Op de gravelpaden wandelaars, genietend van bijzondere planten en bomen en de ooit echt gespotte groene spechten, buizerds, koperwieken en ander ‘wild’ in de aangelegde botanische tuin rondom het gebouw.

Volgens de bouwer komt mijn visioen voor een deel uit, we zullen zien!

Greet Termaat

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie