Afbeelding
Gert Staal
Aflevering 581

Ermelo toen: ‘Geen idee wie dit is’

24 maart 2022 om 09:58 Column

ERMELO Gert Staal neemt lezers eens in de twee weken mee naar het Ermelo van toen. Met hulp van lezers zoekt hij naar het verhaal achter inwoners van het verleden. 

Gert: ,,Ik ga gelijk naar de foto van de vorige keer. Daar was een man alleen te zien. Het vermoeden bestond dat het om een boerenknecht zou gaan die eens werkzaam geweest zou zijn op boerderij Riebroek aan de Riebroeksesteeg 5. Ik kreeg een telefoontje van Mevrouw Hennie de Geijter – Doppenberg van de IJsbaanweg en ze vertelde dat het vermoeden klopt. Ze vertelde dat het om haar vader Wouter Doppenberg gaat. Wouter was jarenlang boerenknecht op Riebroek bij Dirk van Malestein en Jannetje Vliek. Wouter werd geboren aan de Slagsteeg 13 op 1 mei 1908 en is overleden op 14 december 1998. Hij was een zoon van Jan Doppenberg en Hendrikje Pul.” 

Het geboortehuis van Wouter staat er inmiddels niet meer. Het land is nu grasland. Gert: ,,De eigenaar daarvan is de familie Elbertsen. Wouter was getrouwd met Maasje Timmer. Hartelijk bedankt voor je reactie en informatie.”

Deze keer stuurt Gert een foto in van een vrouw alleen. ,,Ik heb geen idee wie dit is. Als er iemand is die het weet, dan hoor ik dat maar al te graag. Tot de volgende keer en de groeten uut Telgt uut ‘De Hof van Minemeu’.” Reacties, vragen of het aanleveren van foto’s kan bij Gert Staal, Telgterweg 224 3853 NR, tel. 0341 - 563863 of per mail naar gertstaal@planet.nl. Gert verzamelt tevens ondertrouw-, rouw en geboortekaarten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie