De Kinderboekenweek is vandaag gestart.
De Kinderboekenweek is vandaag gestart. Bibliotheek Noordwest Veluwe

Kinderboekenweek start met leesfeest in Ermelo: dit zijn de leukste activiteiten in de regio

4 oktober 2023 om 12:30 Activiteiten

ERMELO De Kinderboekenweek is vandaag gestart. Van 4 t/m 15 oktober besteden basisscholen en de Bibliotheek extra aandacht aan leesplezier. 

Dit jaar is het kinderboekenweekthema Bij mij thuis. Hoe is het bij jou thuis? Wat maakt jouw huis een thuis? Voor iedereen is thuis anders en we kunnen veel van elkaar leren. De deur van Bibliotheek Noordwest Veluwe staat in ieder geval wagenwijd open.

LEESFEEST

Tijdens het leesfeest op 4 oktober wordt de start van de Kinderboekenweek gevierd. Iedereen uit groep 3 en 4 is welkom bij de Bibliotheek in Ermelo, Harderwijk en Putten. Een middag vol spannende verhalen, speurtochten, knutselen en leuke spellen.

DUMMIE DE MUMMIE SCHRIJVER TOSCA MENTEN

 Ontmoet de bekende kinderboekenschrijfster Tosca Menten op 11 oktober in Veluvine. In een voorstelling vol liedjes en verhalen neemt Tosca Menten de bezoeker mee naar wonderbaarlijke woningen en bizarre huisdieren. En natuurlijk komt Dummie de Mummie ook nog langs.

BOB POPCORN FEESTJE

Zin in een popcornfeestje? Dat kan op vrijdagmiddag 13 oktober in De Roef Harderwijk. Een gezellige middag vol leesplezier! Schrijver Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden - de makers van de Bob Popcornboeken - zitten klaar om heel veel kinderen te ontmoeten.

THEATER B.J. BRILLEKIP – (VER)HUIS & ZO

 Een straat in jouw dorp of stad. Waar nooit iets gebeurt (of toch wel?) Wie wonen daar eigenlijk? En wie heeft er een geniaal plan? Kindertheater B.J. Brillekip neemt de aanwezigen mee in dit hilarische verhaal. Een bijzondere voorstelling in het Huis van Ermelo op 7 oktober.

TEKENWEDSTRIJD VOOR BASISSCHOLEN

 Alle basisscholen hebben een tekenwedstijd van de Bibliotheek ontvangen, waarop kinderen uit groep 3 t/m 8 hun droomkamer kunnen ontwerpen. De meest creatieve tekeningen winnen een prijzenpakket!

Ga naar bibliotheeknoordwestveluwe.nl voor meer info en aanmelden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie