Afbeelding
Harderwijker Nieuwjaarsduik

40 bikkels nemen deel aan de Nieuwjaarsduik Xtreme in Harderwijk: ijsbad en 3 keer met je hele lijf onder water

3 januari 2023 om 15:03 Activiteiten

HARDERWIJK In totaal gaan 40 bikkels komende zaterdag een nieuwe uitdaging aan: de Nieuwjaarsduik Xtreme. Een bad met ijswater en verschillende obstakels staan te wachten op het stadsstrand van Harderwijk.

Al voor de 17e keer houdt Harderwijk op het stadsstrand de Harderwijker Nieuwjaarsduik. Deze vindt altijd plaats op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar en dat is nu 7 januari. Het startschot wordt om 13.00 uur gegeven.

Dit jaar is de duik uitgebreid met iets speciaals. Een selecte groep van deelnemers wordt de mogelijkheid geboden om deel te nemen aan de Xtreme. Dit is een duik die onder deskundige begeleiding staat van Bernard Kelderman die instructeur is in ijsduiken.

NIEUWJAARSDUIK XTREME

In totaal gaan 40 deelnemers met de Nieuwjaarsduik Xtreme een apart parcours af in het Wolderwijd en gaan 3 keer met het hele lijf onder water onder een obstakel door.

Dan komen ze aan op het strand in een apart vak en daar staan twee grote bakken met water en ijs gevuld klaar en gaan 6-8 man tegelijk een zit nemen in het ijswater. Vervolgens is een fotomoment. De organisatie heeft reeds aanmeldingen uit de rest van Nederland gekregen om aan deze Xtreme mee te doen.

LISA KRUGER

Het startschot wordt dit jaar gegeven door Lisa Kruger, onze succesvolle Harderwijkse Paralympische zwemster die al gouden medailles op Olympische spelen, WK , EK en NK gehaald heeft.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie