Marco Bouwhuis is voor de tweede keer in twee jaar slachtoffer geworden van een autobrand.
Marco Bouwhuis is voor de tweede keer in twee jaar slachtoffer geworden van een autobrand.

Slachtoffer autobrand bij DVS’33 in Ermelo doet zijn verhaal: ‘Ik kan de dader aanwijzen, maar heb geen harde bewijzen’

11 mei 2023 om 17:02 Achtergrond Tips van de redactie

ERMELO Hij was met zijn vriendin een voetbalwedstrijd van zijn kinderen kijken toen in de rust gebeld werd dat zijn auto op de parkeerplaats van DVS’33 in brand stond. Harderwijker Marco Bouwhuis (54) heeft een sterk vermoeden wie er achter zit, want het incident staat niet op zichzelf. „Het moet stoppen, mijn gezin wordt kapotgemaakt.”

Zijn kinderen van 13 en 15 jaar voetballen bij Hierden en Marco en zijn vriendin waren op 6 mei bij DVS’33 om naar hun wedstrijd te kijken. „Rond 12.00 uur gingen wij naar de kantine toen mijn vriendin werd gebeld door de trainer met de mededeling dat de auto in brand stond. Daarna werd ik gebeld door de politie die mij hetzelfde vertelde. We zagen de auto afbranden, die was niet meer te redden. Een hele schok voor mij en met name de kinderen. Zij waren boos en verdrietig. Omstanders waren verbaasd. Ik had vooral veel onbegrip. Er was een brandbaar goedje op de linker achterband gelegd, pure brandstichting. Dan heb je geen verstand en ben je meedogenloos. Zo’n auto kan ook ontploffen op de parkeerplaats. Degene die dit gedaan heeft, is een zieke geest.”

(Artikel gaat onder afbeelding verder)


De verbrande auto op de parkeerplaats aan de Sportlaan op 6 mei.  - Eigen foto

Ik kan met één vinger wijzen naar waar het vandaan komt, maar heb geen harde bewijzen

Bouwhuis weet zeker dat de daad voorbereid werk is. „Een informant, waarschijnlijk iemand uit onze directe omgeving, wist waar we heen gingen. Verder wist niemand dat wij daar op dat tijdstip waren. Ik vind het ook triest en idioot dat iemand informatie over mij verstrekt, want zo breng je een gezin in gevaar. Ik zit al 30 jaar in de beveiliging en dan weet je wel hoe een crimineel denkt. Er is een opdrachtgever en een uitvoerder. Ik kan met één vinger wijzen naar waar het vandaan komt, maar heb geen harde bewijzen. Op 16 november 2021 is hetzelfde gebeurd op de parkeerplaats van Walibi, met dezelfde uitvoering, maar dan de rechterband. Op 26 maart 2021 is mijn vorige auto voor mijn huis gestolen. Van de spanning kreeg ik een paar dagen later een hartinfarct. Mijn vriendin kreeg de volgende dag een rouwkaartje binnen dat ik was overleden’’, somt Bouwhuis de incidenten op. „Ik heb verder geen vijanden. Ik heb zeven jaar als portier bij Café Ome Co in Harderwijk gewerkt en werk al 18 jaar in de jeugdgevangenis in Lelystad en ook daar heb ik geen problemen. Ik ben weleens bedreigd maar dan werd het de volgende dag weer goed gemaakt.”

Prima als iemand boos op mij is, maar je hebt hier ook mijn vrouw en kinderen mee

Bouwhuis heeft inmiddels een huurauto en wacht nog op de uitkomst van het politieonderzoek. „De politie moet het niet onderschatten. Maar diegene moet hier gewoon mee stoppen. Want wat is het volgende, mijn huis in de fik? Die vragen krijg ik nu van mijn kinderen. Prima als iemand boos op mij is en sommige mensen blijven boos, maar je hebt hier ook mijn vrouw en kinderen mee. Zij kunnen er niks aan doen. Dan heb ik liever dat je belt en dan lossen we het probleem op.”

Politiewoordvoerder Sven Strijbosch bevestigt de melding. „We gaan uit van brandstichting en vragen mensen die iets hebben gehoord of gezien om zich te melden. Incidenten als deze zijn uiterst impactvol. Er is onder meer buurtonderzoek verricht, maar er is vooralsnog niemand aangehouden. Brandonderzoek is complex, sporen gaan letterlijk in vlammen op.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie