Afbeelding
Donkersgoed Multimedia

Fietsers aangereden door automobilist op Horsterweg

25 december 2021 om 17:08 Ongeval

ERMELO Zaterdagmiddag heeft een auto twee fietsers geschept op de Horsterweg in Ermelo. Een 54-jarige vrouw uit Utrecht kwam hierbij hard op de voorruit van de auto terecht en belandde een aantal meters verder op straat. Twee ambulances en politie kwamen ter plaatse. Er was in eerste instantie ook een traumahelikopter opgeroepen maar die hoefde uiteindelijk niet te komen. 

De automobilist reed op de Zeeweg en heeft ter hoogte van Eetcafé de Vos de fietsers op de Horsterweg vermoedelijk te laat gezien. Een lang remspoor was zichtbaar op het wegdek. 

De bestuurder van de auto, een 41-jarige man uit Amersfoort, is voor verhoor naar het politiebureau gebracht. De politie vermoedt dat de automobilist onder invloed van alcohol was. Er is een bloedproef bij hem afgenomen. Die wordt onderzocht. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De tweede fietser raakte niet gewond. De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft nader onderzoek gedaan naar de toedracht. De kruising was hierdoor enige tijd afgesloten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie