Pauwervoll Dames 3 uit Ermelo kampioen zaalvolleybal.
Pauwervoll Dames 3 uit Ermelo kampioen zaalvolleybal. Familie van Ree

Pauwervoll Dames 3 uit Ermelo kampioen zaalvolleybal ondanks torenhoge druk: ‘Mochten geen enkele set laten liggen’

15 april 2024 om 12:00 Volleybal

ERMELO/DRONTEN Pauwervoll Dames 3 vertrok zaterdag 13 april vol goede moed naar Dronten voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De druk was hoog, want alleen door alle vier sets te winnen maakten zij kans op het kampioenschap. Zou Pauwervoll één set zou laten liggen, dan zou HSC Hierden kampioen worden.

De eerste sets wonnen de dames met gemak (7-25 & 11-25). Tussen elke set werd de stand gelijk doorgeappt naar de aanvoerder, die er deze dag helaas niet bij kon zijn. In de derde set deden de dames hun best om de broodnodige punten te scoren. De dames waren overmoedig en maakten soms slordige fouten. Maar ook deze set wisten ze te winnen met 13-25.

In de laatste set gingen de dames krachtig van start. Maar door zelfopgelegde druk en de kans op het kampioenschap liep de spanning op. Maar door een aantal goede opslagenseries en harde aanvallen werd de kans op de volle winst steeds groter. Met een laatste mooi gemikte aanval eindigde de wedstrijd (14-24). Hierna was erg groot gejuich bij het team. Door de wedstrijd met 4-0 te winnen, eindigen zij precies bovenaan in de poule. De winst wordt gevierd met een bloemen, soesjes en een etentje met het gehele team en trainers.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie