Nino Maarseveen op het element brug.
Nino Maarseveen op het element brug. G.V. Orion Putten

Nino Maarseveen van Orion Putten wint gouden medaille op voltige tijdens NK in Ahoy Rotterdam

28 juni 2023 om 10:00 Sport

ROTTERDAM/PUTTEN Turner Nino Maarseveen en trainster Chantal Moret waren afgelopen weekeind actief op Dutch Gymnastics The Finals in Rotterdam. Het NK turnen heren was één van de disciplines waar gestreden werd om de titel ‘Nederlands kampioen’. Voor Nino Maarseveen een unieke prestatie: nooit eerder stond er een turner van G.V. Orion Putten op het NK in Ahoy.

Op vrijdag werd er al even kennis gemaakt met de speciaal ingerichte turnhal in het Sportpaleis Ahoy. Een zaal waar menig Puttenaar alleen komt voor een concert, maar waar Nino zaterdag mocht laten zien wat hij in huis had op de meerkamp. Op deze meerkamp kon hij tevens een ticket bemachtigen voor de toestelkampioenschappen. 

Zijn meerkampwedstrijd in de Ahoy Cup niveau 3 begon op het onderdeel sprong. Met twee goede sprongen startte hij zijn wedstrijd. Op het tweede toestel brug kon Nino zijn nieuwe oefening laten zien en dat werd door de jury beloond met mooie punten. Helaas sloeg daarna het noodlot toe: tijdens de ‘one touch’ op rekstok liep Nino een grote blaar op zijn hand op. Hij moest hiervoor meermaals naar de EHBO, maar zette ondanks alles door. Met een hand die steeds weer opnieuw moest worden verbonden, turnde hij de wedstrijd toch uit. Met als bekroning een ticket voor de toestelkampioenschappen op voltige, waar hij zich als tweede voor plaatste. Maar ook zijn negende plek op de meerkamp was iets om trots op te zijn!

Het toestelkampioenschap op voltige stond als derde van de dag op het programma. Tussen alle grote namen uit de Nederlandse top mocht Maarseveen nog één keer zijn oefening op voltige laten zien. Nino was als vijfde aan de beurt en tijdens het turnen van zijn concurrenten kwam steeds meer het besef dat hij echt mee kon gaan doen om de prijzen. Een belangrijke taak was een stabiele oefening turnen. Knap hoe hij met deze spanning en druk om wist te gaan, want hij zette een gouden oefening neer. En dat terwijl  de jury vergat de bonussen toe te kennen.

Nino Maarseveen op voltige (krant)
Nino Maarseveen op voltige
Nino Maarseveen prijsuitreiking
Nino Maarseveen
Nino Maarseveen prijsuitreiking
Chantal Moret en Nino Maarseveen
Nino Maarseveen
Nino Maarseveen
Nino Maarseveen voorstelronde
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie