Ermeloër Daniël Hilgenkamp is Nederlands kampioen Men's Physique Junior.
Ermeloër Daniël Hilgenkamp is Nederlands kampioen Men's Physique Junior. J. Hilgenkamp

Ermeloer Daniël Hilgenkamp Nederlands kampioen bodybuilding met ‘beach boy-look’

9 mei 2023 om 12:41 Sport

ERMELO Op zaterdag 22 april vonden de INBA Dutch Championships, de Nederlandse naturel bodybuilding kampioenschappen, plaats in Voorthuizen. Ermeloer Daniël Hilgenkamp won in de klasse Men’s Physique Junior voor jongens onder de 23 jaar.

In deze klasse is het streefbeeld een ‘beach boy’- look en wordt er gekeken naar spiermassa, laag vetpercentage en het totale gerepresenteerde beeld wat de atleet laat zien. Daniël Hilgenkamp was een van de vijf aangemelde atleten aan deze klasse.

WEDSTRIJDVOORBEREIDING

Daniël werkt als personal trainer by Get Healthy in Ermelo en na ruim vier jaar bodybuild- training begon hij aan zijn wedstrijdvoorbereiding. Deze intensieve voorbereiding duurde 18 weken lang, waarin hij in de laatste weken ook nog zijn Hbo-diploma haalde. Tijdens de wedstrijdvoorbereiding eten en trainen de atleten specifiek om hun spiermassa te behouden en zoveel mogelijk vet en vocht te verliezen. Dit proces is uitermate intensief en vergt veel van de atleten, zowel mentaal als fysiek.

ALLE LEEFTIJDEN

Daniël Hilgenkamp ontving de gouden medaille en werd daarmee Nederlands Kampioen. Hij deed ook mee in de categorie Men’s Physique open boven 180 cm voor alle leeftijden. In deze categorie eindigde Daniël op een mooie vierde plaats.

Daniël is gekwalificeerd voor het WK-naturel bodybuilding in Manchester op 17 & 18 juni.

In het Ermelo’s Weekblad van 17 mei geeft Daniël een uitgebreid interview.