Winnaars Gert vdn de Heijden en Peter Bakker
Winnaars Gert vdn de Heijden en Peter Bakker eigen foto dartclub

Peter Bakker en Gert van der Heijden winnen ongeslagen het eerste koppeltoernooi 2024 van de Ermelose Dart Club

19 februari 2024 om 11:00 Sport

ERMELO Peter Bakker uit Putten en Gert van der Heijden uit Ermelo winnen het eerste koppeltoernooi 2024 van de Ermelose Dart Club. Het koppel dat in oktober vorig jaar nog de tweede plaats op het koppeltoernooi behaalde, kwam dit jaar sterk voor de dag.

In de poulefase wonnen ze alle partijen om vervolgens in de halve finale tegen Corne Posthouwer en Robbie Veerman met 3-1 zich te plaatsen voor de finale van de Winnaarsronde.  

HALVE FINALE

De andere Ermelose finalisten Jacco Herzog en Aart Bos lieten in de halve finale het koppel Roy Hetem en Mark Mazenier achter zich door deze met 3-1 te winnen. Hierdoor kwamen de koppels Peter en Gert weer tegenover Jacco en Aart te staan, die zij in de poulefase hadden verslagen met 3-2. Het beloofde dus een spannende finale te worden.

FINALE

In de finale bleek het koppel Peter en Gert sterker te zijn. Zij wonnen met 4-1 de finale en zij kunnen zich terecht de echte winnaars van het koppeltoernooi noemen.  Daarnaast haalde Gert van der Heijden ook de hoogste finish van 136 punten zodat hij met twee bekers naar huis terugkeerde.

DAMES

In de finale van de verliezersronde wonnen het damesteam Negesty Spier en Laura met 3-1 van het koppel Patrick Kamer en Jan Westerbroek. 

De Ermelose Dart Club kijkt terug op een geslaagd toernooi waar bekende maar ook nieuwe darters op afkwamen. De dartclub richt zich vooral op de recreatieve darters en probeert elke maand een toernooi te organiseren.   

TEAMTOERNOOI

Het volgende toernooi is een teamtoernooi op zaterdag 9 maart 2024. Een woordvoerder van de club laat weten: ,,Hierbij is de bedoeling dat een team van 5 of 6 personen tegen de andere teams dart. Het is echt een gezelligheidstoernooi waarbij een team van familie, vrienden of collega’s gevormd kan worden.”

Voor meer informatie kan men mailen naar dartclub@borop4.nl of op maandagavond langskomen in Texsaloon te Ermelo. Daar wordt elke maandagavond competitie gedart.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie