Mick Koomen (12) snelste 'rookie' in Molenaar NSF100 Cup in Assen
Mick Koomen (12) snelste 'rookie' in Molenaar NSF100 Cup in Assen RM-IMAGESTUDIO.NL

Ermelo’s racetalent Mick Koomen (12) snelste ‘rookie’ in Molenaar NSF100 Cup in Assen

16 april 2024 om 10:00 Motorsport

ERMELO/ASSEN Op de TT Junior Track vond op zaterdag 13 april de eerste wedstrijddag van het KNMV NK Junior Moto Racing plaats. Mick Koomen uit Ermelo racet dit jaar voor het eerst op de grotere motor in de Molenaar NSF100 cup. Hij eindigde als snelste rookie en mocht op het podium een beker in ontvangst nemen.

In totaal gingen 17 coureurs van start in de Molenaar NSF100 Cup, waaronder 5 rookies. Mick Koomen eindigde als nieuwkomer op een 7e plek.

De Cup mag dan nieuw zijn voor de Ermeloër, zijn tegenstanders kent hij veelal nog van de minibikes. Koomen: ,,Ik heb lekker gebatteld met vrienden die ik nog goed ken, want ik heb eerder met ze gereden bij de minibikes. Ik vind het een leuke en leerzame cup. Ik leer veel op de baan en in de paddock is het fun met leuke rijders. Mijn doel? Zo veel mogelijk leren, in de top tien blijven finishen en snelste rookie in het kampioenschap worden!”, zo staat te lezen op de website van Racesport

OPEN 50 KLASSE

Zondag reed Mick als nieuwkomer tevens mee bij het Dutch Minibike Championship. Hij reed met een Open 40 blok in de Open 50 klasse. Gezien zijn leeftijd mag hij nog geen Open 50 meerijden. In deze klasse pakte hij de 3e plek.