Stef Nijland scoort op sublieme wijze van afstand de 1-0 en loopt naar zijn zoontje om het doelpunt te vieren.
Stef Nijland scoort op sublieme wijze van afstand de 1-0 en loopt naar zijn zoontje om het doelpunt te vieren. Foto: Jaap Hop

DVS’33 eindigt reeks met zege op VVOG, Stef Nijland laat publiek genieten

5 februari 2023 om 12:11 Voetbal

ERMELO - Na zes wedstrijden zonder overwinning en slechts één punt won DVS’33 zaterdag eindelijk weer eens. De 2-0 zege op VVOG zorgde voor een grote ontlading in het Ermelose kamp. Een prachtige goal van Stef Nijland was het hoogtepunt van de derby. De oud-prof scoorde van ruim 25 meter afstand de 1-0.

De nummer 8 en 16 van de Derde Divisie konden een zege goed gebruiken, waarbij het onderlinge verschil slechts vier punten was. Ook in het veld was de wedstrijd voor rust redelijk in evenwicht. DVS’33 stichtte gevaar over de rechterkant via Lars Huber en Jarno Westerman, VVOG werd gevaarlijk als het de opbouw van de Ermeloërs onder druk zette of als nieuwkomer Elikia Mbinga zich met het spel bemoeide. Lars van Wetering kopte tegen de lat, Jeremy de Graaf zag zijn geplaatste inzet net langs de kruising gaan.

Invallers Stef Nijland en Nassim el Ablak maakten na rust het verschil voor de Ermeloërs. Dat gebeurde pas na een fase dat de Harderwijkers meer de overhand kregen en De Graaf een grote kans liet liggen. In de tegenaanvallen kregen Roemeon (twee keer) en Sem de Wit de bal niet voorbij de sterk keepende Manuel Hoogewoning. Die was echter kansloos op een ingeving van Stef Nijland. Van grote afstand schoot de oud-prof de bal onder de lat binnen. DVS had daarna de controle en na de 2-0 van El Ablak, die een vrije bal in de korte hoek schoot, was het gespeeld. In de slotfase was er nog een opstootje met kaarten voor Frank Olijve (DVS) en Job Hoogedoorn (VVOG).

Stef Nijland liep na zijn goal naar de zijlijn en vierde het met zijn zoontje. „Als de bal zo binnenvalt op een cruciaal moment, is dat geweldig. Heerlijk om zo’n goal te maken, het brak ook de wedstrijd open. We hadden het lastig. Ik heb drie of vier flinke aanslagen gehad en als het nog tien minuten langer had geduurd, kon het uit de klauwen lopen. Het hoort er ook bij en het tekent de strijd van VVOG. Wij moesten volle bak doorzetten, maar de winst vond ik verdiend. De eerste helft vond ik ons ook al bovenliggend.”

Nijland is blij dat DVS een streep kan zetten onder een slechte reeks. „Win je bij GVVV dan sta je bovenaan, maar wij verloren er vijf op rij. We lieten het helemaal liggen, maar nu worden we weer fitter. Hopelijk is vandaag het begin van een goede serie. Dat is ook het mooie van periodes.” De oud-prof (34) heeft met twee jaar verlengd. „Ik vind DVS een mooie club om voor te spelen. Tegen Sparta Nijkerk was het al drukker, nu kwam er nog meer publiek op af. Ik ga elke keer met veel plezier naar de training, ben er als eerste en ga als laatste naar huis. De mensen zijn blij met mij en door de kwaliteit om mij heen voetbalt het makkelijker.”

Coach Jaap de Vries was opgelucht. „Stef Nijland maakte een wereldgoal, daarvoor ga je naar het stadion. Er stond heel veel druk op en in de kleedkamer was er een ontploffing van vreugde. Als je voetballer bent, wil je niet week in, week uit verliezen, zeker niet bij DVS. Dit was nodig om weer het gevoel te krijgen dat wij een goede selectie hebben. We werken er keihard voor en dat het beloond wordt in een derby is positief voor de club. Daar haalt het team veel energie uit.”

Derde divisie: DVS’33 - VVOG 2-0 (0-0). 66. Stef Nijland 1-0, 82. Nassim el Ablak 2-0.

Marco Jansen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie